LEGO® Blog

Jak odtrhnout děti od počítače? Obrazovky s radostí vymění za LEGO® Minecraft®

Ať se nám to líbí nebo ne, před očima nám vyrůstá digitální generace. Zatímco ještě před pár desítkami let dělalo mnohým z nás problém spustit internetový prohlížeč, naše děti operují s počítači, tablety a smartphony jako zkušení hackeři. Kolik času ale tráví „přilepení“ k jejich obrazovkám nám často dělá vrásky. Přitom LEGO® vám s tímto problémem může pomoci. Jak? Čtěte dál!

Nezakazujte, nahrazujte

Základem je nabídnout dítěti jinou zábavu. A kromě toho, že LEGO® prakticky synonymem pro zábavu, existuje série stavebnic, která je pro malé počítačové „závisláky“ jako dělaná. 

LEGO® Minecraft® jsou stavebnice inspirované jednou z nejúspěšnějších videoher na světě, kterou mají v masové oblibě především děti.

Starší generace pravděpodobně nemají tušení co je to netherit, red stone, nebo proč je dobré vyhýbat se creeperům, a o to více nemají pro fenomén zvaný Minecraft pochopení. Proto bychom vás nejprve rádi uvedli do obrazu.

LEGO® Minecraft
Bavit se dá i bez obrazovek

Těžit, vyrábět a stavět

Ocitáte se v rozlehlém světě plném lesů, hor, jeskyní, pouští i zasněžených planin, jen s tím rozdílem, že vše kolem vás je tvořeno z kostek. Váš cíl je prostý. Přežívat, stavět a „kraftit“.

„Kraftění“ znamená, že ze surovin jako dřevo, kámen, různé rudy a drahé kovy, ale také extrémně vzácný fiktivní materiál netherit, vyrábíte předměty a nástroje od nářadí přes nábytek až po automatizované stroje.

Možností, co „kraftit“ a stavět je prakticky nekonečno. Navíc lze tuto hru hrát on-line s kamarády a bavit se na dálku spolu. Není se tedy čemu divit, že u něj děti chtějí trávit tolik času. Ale sedět jen u počítače příliš zdravé není. Co tedy s tím?

LEGO® a Minecraft, střet dvou hranatých dimenzí

Jak jsme popsali výše, obliba Minecraftu stojí na obrovské kreativitě, kterou propůjčuje do rukou hráčům a na osobitosti mu přidává právě jeho jednoduchý kostičkový design. Nepřipomíná vám to něco?

LEGO® přece stojí na úplně stejných základech a série LEGO® Minecraft® navíc přenáší postavičky, předměty a vůbec celý svět Minecraftu na koberec dětského pokojíčku daleko od obrazovky počítače.

LEGO® Minecraft
LEGO® a Minecraft jsou světy nekonečných možností

LEGO® Minecraft® má navíc tu výhodu, že si děti mohou postavit model podle plánku, ale mohou si jej také přestavět, jak jen chtějí. Nebo mohou různé stavebnice ze série kombinovat a vytvářet si tak vlastní unikátní svět, přesně jak to dělají ve videohře.

Odpověď na otázku, čím děti zabavit místo počítačových her, tak může být právě LEGO® Minecraft®. Nevíte si ale rady s výběrem? Zde jsme vybrali ty nejlepší z nich za vás.

Které sety LEGO® Minecraft® jsou ty nejlepší?


LEGO® Minecraft® 21186 Ledový zámek

Hrdina si postavil pevnost, ale svět Minecraftu není jen o těžbě surovin a stavění. Potulují se zde také nepřátelé jako zombie a kostlivci. Nezbývá tedy než si vyrobit pár léčivých lektvarů, vyběhnout na hradby se střílnami a zatočit s nimi.


Set LEGO® Minecraft® 21186 Ledový zámek pro děti od 8 let se skládá z 499 dílků a obsahuje 6 figurek a spoustu doplňků z videohry.

LEGO® Minecraft® 21185 Podzemní hrad

Nejvzácnější suroviny se nachází hluboko v podzemí. Jeskyně však skrývají mnohá nebezpečí. Třeba lávová řeka a houfy nepřátel. Ale bez toho by to nebylo žádné dobrodružství!

LEGO® Minecraft® 21185 Podzemní hrad
Vydejte se do temného podzemí

Set LEGO® Minecraft® 21185 Podzemní hrad pro děti od 8 let se skládá z 300 dílků a obsahuje figurku hlavního hrdiny, 5 nepřátel, hromadu vzácných nerostů a další doplňky.

LEGO® Minecraft® 21188 Vesnice lam

Minecraft je také plný zvířátek. Kromě všude pobíhajících slepic, ovcí a prasátek tu jsou také lamy. K této farmě se však blíží skupinka záškodníků. Třeba je zažene plivací mechanismus ukrytý v budově ve tvaru obří lamy.

LEGO® Minecraft® 21188 Vesnice lam
Zachraňte lamy před zlými moby

Set LEGO® Minecraft® 21188 Vesnice lam pro děti od 9 let se skládá z 1252 dílků a děti v něm najdou 3 figurky hrdinů, 3 nepřátele a 3 figurky zvířátek.

LEGO® Minecraft™ 21174 Moderní dům na stromě

Svoji kreativitu mohou děti vytrénovat při stavbě futuristického obydlí/úkrytu s interiérem vybaveným předměty přesně jako z oblíbené videohry. 

LEGO® Minecraft™ 21174 Moderní dům na stromě
Otestuj svoji kreativitu

Set LEGO® Minecraft™ 21174 Moderní dům na stromě pro děti od 9 let se skládá z 909 dílků a obsahuje 2 hrdiny, 2 figurky nepřátel, různé doplňky i zvířátka.

LEGO® Minecraft® 21190 Opuštěná vesnice

Vesnice, kterou ovládly zombie, chátrá. Je načase vydobýt ji zpět a vrátit ji její zašlý lesk. Najde se ale někdo tak odvážný?

LEGO® Minecraft® 21190 Opuštěná vesnice
Osvoboď vesnici od zombie

Set LEGO® Minecraft® 21190 Opuštěná vesnice pro děti od 8 let obsahuje 422 dílků a tři figurky.

LEGO® Minecraft® 21183 Výcvikové středisko

Když už máme postavený úkryt, je načase budovat obranu. Kde jinde vyrábět a opravovat zbraně a zlepšovat své dovednosti než na cvičišti s kovárnou? 

LEGO® Minecraft® 21183 Výcvikové středisko
Buď na nepřátele připravený

Set LEGO® Minecraft® 21183 Výcvikové středisko pro děti od 8 let obsahuje 534 dílků a postavičky nindžů i nepřátel.

Vánoce jsou za dveřmi

LEGO® Minecraft® jsou úžasným dárkem pro děti, který vám je pomůže odtrhnout od obrazovek počítačů. S blížícími se Vánocemi tak máte šanci zabít dvě mouchy jednou ranou.

Pokud také přemýšlíte nad dárky pro ostatní členy rodiny, vyzkoušejte našeho dárkového rádce nebo si prohlédněte nabídku vánočních hitů, se kterými se vám Vánoce neprodraží.

Ještě než se úplně rozloučíme, věděli jste, že LEGO® Minecraft® inspiruje i dospělé tvůrce? Důkazem budiž krátké stop-motion animace z kanálu Galactic Brix, jako je například tato, která přibližuje, jak vypadá úplně první den každého hráče ve světě Minecraftu.

LEGO Minecraft Survival Day 1 (Stop Motion Animation)

LEGO® Minecraft®