LEGO® Blog

Úchvatná novinka LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3

„Welcome to the drive of your life,“ tak společnost LEGO Group uvozuje své oficiální oznámení o novém exkluzivním setu, který nenechá chladným žádného fanouška super výkonných sporťáků. Co vzniklo ze spolupráce se světoznámou automobilkou a kdy se mohou na nový skvost LEGO® Technic fanoušci těšit?

LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3
Ve srovnání je vidět, že se model skutečně povedl

Série LEGO® Technic Ultimate Car Concept se rozšiřuje

Set LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3 je již čtvrtý model série LEGO® Technic Ultimate Car Concept, která oslavuje precizní a technologicky špičkové inženýrství ukryté pod luxusními kapotami nablýskaných supersportovních aut. V pomyslné garáži tak parkuje vedle setů LEGO® Technic™ 42056 Porsche 911 GT3 RS, LEGO® Technic 42083 Bugatti Chiron a LEGO® Technic Lamborghini Sián FKP 37, o kterém jsem si již povídali.

LEGO® Technic™ Ultimate Car Concept zahrnuje modely vozů, které v prostoru mezi čtyřmi koly snoubí extrémní výkon, luxus a vytříbený design. Tyto modely vznikají za přímé spolupráce designérů společnosti LEGO® a skutečnými inženýry slavných automobilek. Výsledné modely jsou prakticky zárukou exkluzivity a slibují vždy množství funkčních detailů. Čím vším se tedy může pochlubit set LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3?

LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3
Sety LEGO® Technic jsou pro designéry skutečnou výzvou

Pohodlně se usaďte a zapněte si pásy

Co se týče skutečného vozu Ferrari Daytona SP3, jedná se o aerodynamicky nejpropracovanější a limitovaný model, kterých bylo vyrobeno pouze 599 kusů. Spolupracující designéři stáli před výzvou, jak přenést ikonický design karoserie, ale také technologické detaily, a vůbec duši celého vozu, do modelu s měřítkem 1:8 skládajícího se z 3 778 kostiček LEGO®

Je to právě karoserie překypující křivkami a oblými tvary, která dělá model LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3 jedním z nejunikátnějších setů LEGO®. Kromě toho však u něj najdeme i osmistupňovou sekvenční převodovku s pádlovým řazením, motorem V12 s pohyblivými písty a stříbrně lakované ráfky. Všechno samozřejmě plně funkční a pohyblivé, včetně dvojce motýlkových dveří

Důraz byl samozřejmě kladen i na vzhled interiéru. Původní modrá sedadla zde doplňují funkční volant, který zdobí známé logo Ferrari. Ani velikost LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3 není zdaleka zanedbatelná. Model měří 14 cm na výšku, 59 cm na délku a 25 cm na šířku. Jeho stavění vás zabaví na dlouhé hodiny, ale jedinečnost modelu z něj nevyprchá nikdy. Set navíc obsahuje jedinečné sériové číslo, kterým si můžete zpřístupnit exkluzivní online obsah.

LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3
Elegantní design a úchvatné technické detaily

K exkluzivnímu modelu exkluzivní kniha

Fanoušky LEGO® Technic a zvláštně supersportovních aut LEGO® potěší dvojnásob. Kromě modelu LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3 vydává LEGO® také exkluzivní knihu LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: The Sense of Perfection v omezeném nákladu 5000 výtisků, která čtenářům přiblíží vývoj vozu Ferrari Daytona SP3.

Tato kniha je k mání pouze na oficiálních stránkách LEGO.com a obsahuje množství ilustrací a rozhovorů s designéry LEGO® i Ferrari. Vše nasvědčuje tomu, že LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3 je příkladem naprosto unikátní spolupráce. Ostatně tak se vyjádřili i představitelé obou spolupracujících společností.

LEGO® Technic Ferrari Daytona SP3
Nahlédni pod kapotu

„Tento model je důkazem snahy o dokonalost, která je jádrem étosu Ferrari a LEGO Group. Při návrhu nebyl opomenut žádný detail a jako člověk s inženýrským vzděláním jsem unesen pozorností k detailu a přesností modelu v tak malém měřítku. Máme neuvěřitelné štěstí, že můžeme spolupracovat s Ferrari, abychom pomohli fanouškům proměnit jejich sny ve skutečnost, když s touto novou sadou staví tento výjimečný příklad závodní dokonalosti doopravdy." Niels B. Christiansen, generální ředitel LEGO Group

„Bylo mi velkým potěšením spolupracovat s LEGO Group na tomto modelu, úžasné replice naší limitované edice superauta Daytona SP3. Díky této výjimečné zábavě s prvky LEGO® mohou nyní fanoušci Ferrari a LEGO® stavět toto auto kus po kuse a cítit se jako účastníci procesu montáže, s možností vystavit finální model ve svých domovech, kde budou být schopen ocenit jeho krásu,“ říká Flavio Manzoni, ředitel designu ve Ferrari.


LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 (společně s exkluzivní knihou) je k mání od 1. června 2022, zatím pouze v oficiálních obchodech LEGO® Stores, od 1. srpna 2022 pak bude dostupný celosvětově u dalších obchodníků.



LEGO® Technic