LEGO® Blog

LEGO® Masters, světově proslulá stavitelská soutěž míří konečně i na české obrazovky

Kdo barevnými kostičkami žije, zná jistě tuto populární televizní soutěž ze zahraničí. Diváky a fanoušky stavebnic LEGO® bavila na obrazovkách prakticky již po celém světě. V červnu se konečně dočkáme na TV Nova i české verze tohoto pořadu, ve kterém nebudou chybět napětí, emoce a hlavně pořádná dávka zábavy.

Soutěžící se utkají v nejrůznějších výzvách, které na ně pořadatelé připravili. Například v zahraničních verzích měli soutěžící za úkol postavit most z kostiček LEGO®, a zvítězil ten, který ustál největší zatížení. Jindy dostali soutěžící zadané téma, například postavit vlastní vesmírné plavidlo ze Star Wars nebo vymyslet a postavit strašidelné diorama na téma minifigurky příšery, kterou si vylosovali. To vše v časovém limitu několika hodin a za následného hodnocení „Brickmana“, tedy porotce, který se ve světě LEGO® skutečně vyzná.

Soutěžící nebudou zápolit jen s ostatními týmy, ale především s vlastní fantazií, kreativitou a výdrží. Budou ze sebe muset vydat to nejlepší. Jediná cesta k vítězství vede skrze tisíce kostiček LEGO®, vyčerpávající soustředění a bezchybnou týmovou práci. Ale o co že se vlastně soutěží? Týmy dvojic složené z bratrů, maminkou se synem nebo třeba z kamarádů, se utkají o pohádkovou výhru 500 tisíc korun a titul nejlepších amatérských stavitelů LEGO®.

Zde budou soutěžní týmy zdolávat nejrůznější výzvy, zdroj: TV Nova


Nejtěžší to budou mít zřejmě týmy, které se daly dohromady až při castingu, protože budou muset rychle najít společné tempo. V této soutěži však nikdo nedostane nic zadarmo. Žádný návod, neúprosná časomíra a přísný porotce. Co však budou mít soutěžící k dispozici, je legendární kostičkárna, speciální místnost přímo ve studiu, ve které soutěžící najdou stovky a stovky tisíc kostiček LEGO® všech druhů a tvarů, které mohou pro pokoření výzev využít. Tolik kostiček na jednou místě jen tak nenajdete, snad jen v našich Muzeích LEGA.

Od 5. června budeme moci na TV Nova (předplatitelé Voyo již 29. května) sledovat, jak se autoři těch nejoriginálnějších amatérských modelů posouvají přes osm jedinečných výzev až k vytouženému finále, kde stanou jen ty nejkreativnější týmy. Kromě porotce v pořadu uvidíme také známé osobnosti, kterým LEGO® přirostlo k srdci a kteří budou soutěžní díla hodnotit také. Ale kdo se vlastně zhostil role „Brickmana“, experta na LEGO® a nesmlouvavého porotce soutěžních modelů?

Pořadem bude mimo jiných provázet jediný český designér stavebnic LEGO®

Kdo jiný by mohl posuzovat kvalitu amatérských modelů, než skutečný návrhář společnosti LEGO Group. Milan Reidl je jediný Čech, který zde tuto pozici zastává a spolu s patnáctičlenným mezinárodním týmem navrhuje modely LEGO® Technic. Návrhářem stavebnic LEGO® je již deset let a podílí se na celém procesu vývoje modelů. Zkušenosti, které za ta léta nasbíral, z něj dělají ideální volbu na pozici porotce ve velkolepé show LEGO® Masters.

text

Kostičkárna, pro fanoušky LEGO® splněný sen, zdroj: TV Nova


Soutěžte s námi, zatímco budou týmy soupeřit o finále!

LEGO®, to nejsou jenom exkluzivní a ohromné modely pro dospělé. Jsou to také veselé a pestrobarevné stavebnice, které pomáhají dětem rozvíjet kreativitu a tvůrčí myšlení. Proto je tu i pro vás u příležitosti vysílání pořadu LEGO® Masters letní soutěž o krásné stavebnice i pro ty nejmenší, do které se můžete zapojit i na našem e-shopu.

Jak se zapojit do soutěže o skvělé ceny ještě dnes?


Nezapomeňte také sledovat náš facebook a instagram, aby vám nic neuteklo. Novinky nejen o soutěži samozřejmě najdete i zde na Blogu Muzea LEGA.

Kde se vzal LEGO® Masters

Tato rodinná show vznikla v roce 2017 ve Velké Británii a od té doby se rozšířila do dalších zemí po celém světě. Namátkou můžeme jmenovat například Austrálii, USA, Francii nebo Švédsko a další země, jako Kolumbie nebo Nový Zéland, svou verzi soutěže připravují.

V originálních výzvách se vždy střetávaly různorodé týmy. Tým může být složený z dospělých, dětí a také ,jak tomu bude i v případě LEGO® Masters na TV Nova, týmy mohou být i smíšené. Nezáleží zda se jedná o rodinu, přátelé nebo kolegy z práce. Prakticky každý se může zapojit do unikátního zážitku, na který bude vzpomínat celý život.