LEGO® Blog

5. dubna vychází LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga

LEGO® videohry mají poměrně dlouhou historii. Na počítači i konzolích jsme se už mohli prohánět jako LEGO® postavičky Indiana Jones, akčních Avengers nebo Harryho Pottera. Mohli jsme zkoumat kostičkový svět Jurského parku, Gotham City nebo křižovat Karibské moře na pirátských lodích.

LEGO® Star Wars™ je však kapitolou sama pro sebe. První hru LEGO® Star Wars™ si mohli fanoušci zahrát již v roce 2005. LEGO® Star Wars™: The Video Game se odehrává během prvních tří epizod filmové série (Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů, tzv prequelová trilogie) a následující roky představovaly pro LEGO® videoherní žně.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
Mezihvězdná akce vypukne 5. dubna

Následující dekáda přišla s dalšími 4 tituly. Hned rok po vydání první hry vyšel druhý díl LEGO® Star Wars™ s podtitulem The Original Trilogy, která se soustředí na děje filmů tzv. původní trilogie (Nová naděje, Impérium vrací úder a Návrat Jediho). V roce 2007 vyšlo třetí pokračování LEGO® Star Wars™: Complete Saga, která kombinuje původní díl s jeho sequelem a ve své době to byla dokonce nejprodávanější LEGO® video hra.

Rok 2011 přinesl třetí díl s podtitulem The Clone Wars, který je založený na příběhu stejnojmenného animovaného filmu z roku 2008. Po delší odmlce se fanoušci dočkali doposud posledního titulu, LEGO® Star Wars™: The Force Awakens (2016), založený na tehdy nejnovějším dílu filmové série, Síla se probouzí (2015). Na dlouhé roky poté se rozhostilo ticho a fanoušci byli odkázáni na internetové šuškání a nejasné zprávy.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
Na tohle jsme čekali roky

Oznámení

Hru měl v režii James McLoughlin a byla vyvinuta v novém enginu Traveller's Tales , NTT (vyslovuje se Entity). Úplně poprvé jsme mohli novou hru vidět na veletrhu Electronic Entertainment Expo, všeobecně známější jako E3. Během tiskové konference společnosti Microsoft byl představen oznamovací trailer pro hru LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga. Bližšího datumu vydání se fanoušci ale tehdy nedočkali.

O datu vydání se objevilo několik zmínek v následujících měsících, například na kanálu Youtube Star wars™ se objevilo datum 20. října 2020. Na oficiálních stránkách LEGO® se zase objevil rok vydání 2021, ale v obou případech byla tato informace brzy na to stažena. Až na videoherním veletrhu Gamescom se objevil trailer, který stvrzoval vydání LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga na začátku roku 2022. 20. ledna se s novým trailerem ze hry objevila finální informace o vydání hry 5. dubna 2022.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
Kterou stranu síly zvolíš?

Na co se můžeme těšit

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga, stejně jako v případě všech předchozích LEGO® Star Wars™ titulů, přináší vývojářské studio TT Games ve spolupráci s produkčními společnostmi Warner Bros. Games, Disney a LucasFilm Games a za cíl si hra vytyčila zpracovat příběhy všech tří trilogií o Hvězdných válkách.

Podle serveru games.tiscali.cz se patrně jedná o nejambicióznější projekt ze všech LEGO® videoher. Hra hodlá nabídnout nespočet plně prozkoumatelných lokací, které každý fanoušek Star wars™ důvěrně zná. K prozkoumání tak čekají planety Naboo , Tatooine , Coruscant , Kamino , Geonosis , Kashyyyk , Utapau , Mustafar , Yavin 4 , Hoth , Dagobah , Bespin , Endor, Jakku , Takodana , D'Qar, Ahch-To , Cantonica , Crait , Ajan Kloss , Pasaana , Kijimi , Kef Bir a Exegol. Vedle nich hráče čekají i základna Starkiller a lodě Star Destroyers a Hvězda smrti k detailnímu prohledání.


Na rozdíl od starších her, kdy byl postup v příběhu více lineární, si budou moci hráči vybrat, v které části Ságy začnou a v které budou pokračovat. Rekonstrukce se dočkal i vlastní soubojový systém, který nově disponuje i možností krytí. Každá epizoda bude obsahovat pět příběhových misí. Celkem tedy hráče čeká nadupaný singleplayer čítající 45 misí zahrnující boje na exotických planetách i ve vesmírném prostoru, mnohem větší mapy než doposud a vedle toho také multiplayerový mód.

Hra, podobně jako v případě starších her, slibuje humor na jaký byli hráči doposud u LEGO® her zvyklí. Jako v případě předešlé hry LEGO® Star Wars™: The Force Awakens, hra obsahuje dabing původní postav. Například Billy Dee Williams jako Lando Calrissian , Anthony Daniels jako C-3PO , Matthew Wood jako General Grievous a Daniel Logan jako dospělý Boba Fett. Hráči si navíc budou moci vybrat mezi klasickým dabingem a tzv. mumble módem, kdy postavičky mumlají a chrochtají podobně jako ve starších LEGO hrách.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
Přepište historii celé galaxie

Mezi trumfy patří hratelné postavy

Jednou z nejčastěji skloňovaných vlastností LEGO® Star Wars™ her jsou hratelné postavy. V minulosti lákaly na stovky originálních charakterů z filmové série a LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga není výjimkou, ba právě naopak! Již nějakou dobu je známo, že kromě samotné hry vyjde i několik DLC packů doplňující gameplay o další postavy.

V základu bude k dispozici 380 postav ze všech koutů galaxie a ze všech tří trilogií Star Wars, které hráč ve hře postupně odemyká. Ten kdo si však připlatí za deluxe edici, získá navíc rozšíření Character Collection, ve kterém je shromážděno celých sedm balíků s dalšími hratelnými postavami. Čtyři z nich budou k dispozici již v den vydání základní hry, zbytek vyjde s kratším zpožděním.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
LEGO® humor balancují scény plné napětí

První balíček obsahuje postavy z první série Mandaloriana (Din Djarina, Greef Karga, Cara Dune, IG-11 a Kuii). Nalíček Solo: A Star Wars Story obsahuje hratelné postavy mladého Hana Sola , mladého Chewbacca , mladého Landa Calrissiana , Qi'ru , Tobiase Becketta a Enfyse Nesta. Classic Characters obsahuje hratelné postavy Luka Skywalkera , Princeznu Leiu , Hana Solo, Dartha Vadera a Landa Calrissiana. Trooper Pack obsahuje hratelné postavy Death Trooper, Incinerator Trooper, Range Trooper, Imperial Shore Trooper a Mimban Stormtrooper.

19. dubna přibude rozšíření Rogue One: Star Wars s příběhovými charaktery Jyn ERSO, Bodhi havran, Kassián Andor, K-2SO Chirrut Îmwe, Baze Malbus a ředitel Krennic. 4. května vyjdou dva zbývajíácí balíčky postav. Mandalorian Season 2 představí hratelné postavy Ahsoka Tano , Boba Fett , Bo Katan , Fennec Shand a Moff Gideon . Poslední rozšíření The Bad Batch obsahuje hratelné postavy Hunter, Wrecker, Tech, Crosshair a Echo.

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga
Užijí si majitelé každé konzole

PC i konzole

LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga potěší jak fanoušky konzolí, tak ty, kteří nedají dopustit na své PC sestavy. Hra vyjde vedle PC verze i pro XBOX (ONE i series S/X), Playstation 4 a 5 a nezapomnělo se ani na Nintendo SWITCH. Hráči si budou moci pořídit jak krabicovou verzi, tak digitální licenci v závislosti na konzoli. Hra je již v současné chvíli k dispozici v předprodeji.

LEGO® Star Wars™