LEGO® Blog

Přidejte Mikulášovi do nadílky LEGO® Adventní kalendář

Adventní kalendáře jsou prověřeným způsobem, jak dětem ozvláštnit čekání na Ježíška. Co to ale ozvláštnit ještě trochu více a vyměnit čokoládky za kostičky a figurky? Představujeme vám LEGO® Adventní kalendáře.

Pamatujete si to také? To radostné uvědomění, že je nové ráno, a tak můžete otevřít další okénko adventního kalendáře s čokoládičkou a spočítat, kolik dní ještě zbývá do Štědrého dne?

Tradice adventních kalendářů u nás jistě jen tak nevymizí. Proč ale tuto krásnou tradici pro děti neozvláštnit nějakým výjimečným adventním kalendářem, zvláště pokud byly děti výjimečně hodné?

Proč právě LEGO® Adventní kalendář?

LEGO® Adventní kalendáře v sobě na rozdíl od těch klasických skrývají drobné skládačky a minifigurky LEGO®. Jsou tak ideální alternativou pro všudypřítomné sladkosti.

Všechny skládačky dohromady nakonec tvoří jedinečný velký příběh nebo třeba také hru s hrací podložkou, která děti bude bavit ještě dlouho po Novém roce. 

LEGO® Adventní kalendáře se nechávají inspirovat oblíbenými sériemi stavebnic pro děti jako LEGO® City či LEGO® Friends nebo třeba filmovými klasikami jako LEGO® Harry Potter™ a LEGO® Star Wars™.

Na Štědrý den čeká děti spousta zábavy s kompletní kolekcí modýlků a figurek z kalendáře na jejich oblíbené téma. A pokud nadšení ze hry přeci jen vyprchá, stále zůstane krásným setem na poličku.

LEGO® Adventní kalendáře mají obsahují 250 - 350 kostiček a jsou vhodné pro děti od 5-7 let. Záleží na konkrétním kalendáři. Jejich parametry a další detaily najdete v našem e-shopu vždy přes odkaz na konkrétní kalendář.

Nabídka adventních kalendářů


LEGO® Friends 41706 Adventní kalendář LEGO® Friends

Kamarádka Olivie a její rodina se rozhodla strávit kouzelný čas na vánočních trzích ve městě Heartlake. Co všechno tam na ně čeká?

Spousta stánků s atrakcemi jako je kolo štěstí nebo házení míčků na plechovky. Na kluzišti si mohou zabruslit a kousek vedle postavit sněhuláka. 

Až jim začne být zima, jistě se tu najde stánek s něčím dobrým na zub a teplým nápojem na zahřátí.

Co dalšího se v LEGO® Friends 41706 Adventní kalendář LEGO® Friends ukrývá mohou děti odhalovat den za dnem až do Štědrého dne, kdy se hrací podložka zaplní kouzelnou vánoční atmosférou.

LEGO® Friends 41706 Adventní kalendář LEGO® Friends
LEGO® Friends 41706 Adventní kalendář LEGO® Friends

LEGO® Harry Potter™ 76404 Adventní kalendář LEGO® Harry Potter™

Tento magií nabitý adventní kalendář provede malé stavitele celým příběhem Harryho Pottera a jeho přátel.

Každá tři políčka obsahují hračky spjaté s jedním z osmi filmů kouzelnické ságy, až nakonec  na Štědrý den bude pán zla konečně poražen.

V kalendáři děti najdou spoustu figurek. Kromě Harryho tu máme třeba jeho kmotra a odvážného bojovníka Fénixova řádu Siriuse Blacka nebo ducha Ufňukanou Uršulu z bradavických dívčích záchodků.

Spolu s hračkami a figurkami ze všech okének kalendáře a hrací podložkou si mohou děti vzápětí zahrát deskovou hru, která je zabaví ještě dlouho po Vánocích.

LEGO® Harry Potter™ 76404 Adventní kalendář LEGO® Harry Potter™
LEGO® Harry Potter™ 76404 Adventní kalendář LEGO® Harry Potter™

LEGO® Marvel 76231 Adventní kalendář Strážci Galaxie

Odpočítávat dny do Štědrého dne mohou děti také s postavičkami ze Strážců Galaxie od studia Marvel.

Třeba s vůdcem Strážců Star-Lordem, mluvícím mývalem Rocketem, málomluvným Grootem, mutantkou Mantis a dalšími.

Na 24 políček kalendáře by jen figurky samozřejmě nestačili. Jsou v něm tedy také dron, blaster, loď Strážců nebo třeba sněhulák v Thanosově brnění.

Ať už si děti budou přehrávat scény přímo z filmu, nebo si vymýšlet své vlastní příběhy, mohou k adventnímu kalendáři také připojit další sety LEGO® Marvel.

LEGO® Marvel 76231 Adventní kalendář Strážci Galaxie
LEGO® Marvel 76231 Adventní kalendář Strážci Galaxie

LEGO® City 60352 Adventní kalendář LEGO® City

Obyvatelé LEGO® City potřebují pomoci vdechnout svému městu vánoční atmosféru. Děti jim mohou pomoci tak, že na hrací podložku s městem každý den přidají jednu hračku z kalendáře.

Kromě vánočních motivů a výzdoby města se v kalendáři skrývají také postavičky ze seriálu LEGO® City Dobrodružství, Billy, Maddy, pan Zahrádka, Tippy a Raze. Samozřejmě ani bez Santy by se kalendář neobešel.

Hrací podložku mohou děti rozšířit také o další sety LEGO® City, a užít si tak ještě více zábavy.

LEGO® City 60352 Adventní kalendář LEGO® City
LEGO® City 60352 Adventní kalendář LEGO® City

LEGO® Star Wars™ 75340 Adventní kalendář LEGO® Star Wars™

Sice vám nepovíme, jak se o nich v předaleké galaxii doslechly, ale tento kalendář je důkazem, že i postavičky ze Star Wars Vánoce znají.

Jak jinak byste vysvětlili, že C-3PO a R2-D2 na sobě mají vánoční svetry? Temný lord Darth Vader se ale nezapře a se svou havajskou košilí a plovacími ploutvemi do vody trhá partu.

Se svojí armádou se chystá zničit vánoční náladu a děti musí otevřít všechna políčka kalendáře a vyhrát velkou bitvu.

Kromě hlavních postav je kalendář plný vesmírných plavidel, stíhaček a zbraní, které si můžete pamatovat především z bitvy na ledové planetě Hoth.

Je tu bitevní loď Republiky, stíhačka droidů, útočná loď třídy Acclamator, pozemní spídery nebo třeba AT-ST a mnoho dalšího.

LEGO® Star Wars™ 75340 Adventní kalendář LEGO® Star Wars™
LEGO® Star Wars™ 75340 Adventní kalendář LEGO® Star Wars™

Ještě nemáte všechny vánoční dárky?

LEGO® Adventní kalendáře jsou skvělým způsobem, jak děti zabavit při čekání na Štědrý večer, kdy budou vzduchem poletovat cáry balícího papíru.

Pokud ale nad dárky stále váháte, můžete si prohlédnout nabídku vánočních hitů nebo vyzkoušejte našeho dárkového rádce, který vám pomůže najít dárek pro každého člena rodiny.

Znáte historii adventních kalendářů?

Když už teď víte, co zajímavého přidat Mikulášovi do nadílky, proč se nedozvědět také něco zajímavého. Vsadíme se, že tohle jste o adventních kalendářích nevěděli.

Tradice adventních kalendářů je mnohem mladší než byste asi řekli. Nejstarší známý adventní kalendář vznikl v roce 1851, tedy ani ne před 170 lety. Ten byl vyrobený ze dřeva. 

První papírový kalendář vznikl až na začátku 20. století v Německu. Jmenoval se V zemi Ježíškově a ještě neměl otevírací okénka. Políčka obsahovala vystřihovací obrázky, ze kterých bylo možné složit betlém. 

Kalendáře s čokoládou, jak je známe dnes, se objevily teprve v 70. letech minulého století v USA.

LEGO® Star Wars™ LEGO® Harry Potter™ LEGO® City LEGO® Friends LEGO® Super Heroes