LEGO® Blog

Kam s dětmi v Praze? Máme pro vás 3 tipy na zábavný výlet

Nalijme si čistého vína (jako rodiče si tu sklenku občas zasloužíme) – studnice inspirací na výlety není bezedná. Pokud právě teď tápete po dostupné a zábavné náplni volného dne, kdy se pobaví nejen vaše děti, ale i vy, jste tu správně. Máme pro vás pár tipů, kam se můžete podívat přímo v Praze a užít si kvalitní čas s rodinou.

Zavítejte k nám, Muzeum LEGA se zalíbí každému

Expozice, kde si každý najde to své. To vám můžeme zaručeně a bez obav slíbit. Muzeum LEGA se totiž pyšní dohromady 3 000 kusy vzácných stavebnic LEGO® postavených z více než 1 000 000 kostek. Pokochat se budete moct naprosto všemi tématy. Od funkčních modelů vláčků, které nadchnou především ty nejmenší, až po interaktivní expozici LEGO® Star Wars, v níž vám přivítá sám Yoda v životní velikosti. Po cestě muzeem budete také seznámeni s historií LEGO® a najdete tam i vitrínku s prvními hračkami LEGO®, které rozhodně nevypadaly tak, jak jej známe dnes. Tuto neskutečnou evoluci je naprosto žádoucí vidět na vlastní oči.

Muzeum LEGA najdete na Národní třídě (Praha 1), konkrétně se vydejte směrem na Jungmannovo náměstí. Dostupnost je tedy naprosto dokonalá, můžete přijet jak pražskou integrovanou dopravou, tak autem, které lze snadno zaparkovat v okolních ulicích muzea. Nebo tento příjemný den obohatit o procházku po staré části Prahy, co vy na to?

Vstupenky do muzea →


Petřín vám nabídne kousek přírody, epické výhledy i nezapomenutelnou zábavu

Další skvělou lokací pro rodinný výlet jsou Petřínské zahrady. Najdete tam úplně vše, co od dokonalého dne očekáváte – rozmanitou přírodu, dobré jídlo, výhled na stověžatou Prahu, a dokonce i zrcadlové bludiště! A my moc dobře víme, jak to děti milují. Zasmějete se tam všichni dostatečně, o to strach nemáme.

Petřín má jednu obrovskou výhodu – nachází se pouze přes most, přibližně 15 minut pěšky, od Muzea LEGA. Můžete si tak udělat krásnou procházku Prahou a spojit dvě nejoblíbenější rodinné aktivity.

Ekocentrum PRALES aneb Pražské lesy, které možná neznáte

A pokud ne, je to škoda. PRALES vás přivítá divokostí a svobodnou aurou. Své děti tam můžete seznámit s různými druhy zvířat, ukázat jim sílu přírody pomocí různých naučných stezek a vy si díky tomu odpočinete od víru velkoměsta. Ekocentrum se přitom nachází v oblasti Kbely, kousek od centra Prahy. Dostanete se tam pohodlně autem, parkovat můžete přímo u areálu, i autobusem, který staví přímo před lesoparkem (zastávka Mladějovská).

Opatrní ale buďte na otevírací dobu. Během pracovních dnů je Ekocentrum PRALES veřejnosti dostupný pouze do 15:30. V sobotu mají do pěti a neděle zavřeno. Zvířátka přece potřebují i chvíli odpočinku. Není to zoologická zahrada.

Tohle byly naše tři nejoblíbenější místa pro výlet s rodinou v Praze. K vidění je tu toho ale mnohem víc. Zastavte se u nás v Muzeu LEGA. Načerpejte hravosti a my vám poté rádi poradíme, kam v Praze byste se ještě mohli vydat. Známe toto hlavní město jak své boty. Tak se na vás těšíme.