LEGO® Blog

Exkluzivní novinku LEGO® Creator 10297 Butikový hotel seženete nejvýhodněji v našem e-shopu!

Modely modulárních budov jsou jedny z nejoblíbenějších stavebnic. LEGO® fanouškům dělají radost už od roku 2007 a k 15. výročí této řady vydává LEGO® exkluzivní model pro dospělé, LEGO® Creator 10297 Butikový hotel, který přináší senzační nový design, životní příběhy, úžasné detaily a odkazy na starší modely této oblíbené série. V neposlední řadě přináší také hodiny zábavy pro všechny LEGO® nadšence, milovníky architektury i sběratele jedinečných kousků.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Milovníkům modulárních budov zaplesá srdce

Hold evropské architektuře

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel představuje model luxusního hotelu, jehož budova je postavena ve stylu klasické evropské architektury z přelomu 18. a 19. století. Budova se pyšní unikátní trojúhelníkovou geometrií, která dodává řadě modulárních budov na rozmanitosti. Zároveň budovu zdobí elegantní okenní oblouky doplněné sloupovím, krásná střešní nástavba s umělecky kovaným zábradlím a střešním oknem. Historického ducha budovy podtrhuje zdobená kopule s věžičkou. 

LEGO® designéři věnovali okolí budovy a jejímu interiéru stejnou péči, jako propracované fasádě. LEGO® Creator 10297 Butikový hotel tak v sobě ukrývá vstupní sál s recepcí, schodiště do podlaží s pokoji pro hosty a terasu. V blízkém okolí návštěvníci naleznou i uměleckou galerii a na promenádě před hotelem pojízdnou kavárnu.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Přiveďte k životu příběhy návštěvníků

Překvapí detaily přímo ze života

Díky těm nejdrobnějším detailům a minifigurkám nabízí LEGO® Creator 10297 Butikový hotel možnost prožívat nespočet příběhů a situací, které se v opravdovém hotelu dějí každý den. Hosté mohou při příjezdu okamžitě předat svá zavazadla pikolíkovi na jeho zavazadlový vozík. Ve foyer jsou připravena místa k sezení pro čekající hosty, než se na recepci uvolní místo. Zatím mohou obdivovat třeba obrazy na stěnách či krásný dlaždicový vzor na podlaze.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Vychutnávejte detaily

Na pultu recepce mohou zvonkem přivolat recepční, která má připravenou knihu hostů a za sebou nástěnku s klíči od pokojů. Hosté mají na výběr ze tří různých velikostí pokojů včetně luxusního apartmá, které se nachází v podkroví. První dva pokoje se nachází v prvním patře nad vstupním sálem. Nejmenší z nich je útulné jednolůžko se skříní, malým psacím stolkem a balkonem s překrásným výhledem.

Druhý je o poznání větší. Obsahuje postel, šatní skříň, křeslo a stůl s psacím strojem a lampičkou. V podkroví je připraveno luxusní apartmá s velkou postelí, na které čeká bonboniéra na uvítanou. Nechybí stolní lampičky, skříň, křeslo a dokonce televize! Luxusní apartmá má dokonce vlastní koupelnu s prostornou vanou.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Prozkoumejte každý kout hotelu

V LEGO® Creator 10297 Butikový hotel se hosté nudit nebudou

Cestování může být velmi vysilující. Po náročné cestě se hosté mohou posilnit kávou z pojízdné kavárny před hotelem nebo se osvěžit na hotelové terase, kde je pro hosty připravený bar. Budova navíc sousedí s uměleckou galerií, ve které probíhá expozice kubistických děl a vedle obrazů jsou zde k vidění i skulptury.

To však stále není celý výčet důmyslných detailů, které model LEGO® Creator 10297 Butikový hotel obsahuje. Na ulici před hotelem se nachází hasičské hydranty, pouliční lampy, okrasná zeleň a dokonce kiosek se stojanem na noviny a květinami. LEGO® Creator 10297 Butikový hotel také obsahuje sedm minifigurek. Najdeme zde pikolíka, recepční, prodavače kávy, vlastníka galerie a tři figurky hostů i se zavazadly.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Vydejte se do umělecké galerie

Jste stále nerozhodní? LEGO® Creator 10297 Butikový hotel se může chlubit dál

Je zvykem, že modulární budovy vydané k výročí této jedinečné řady obsahují skryté odkazy na starší modely. Jejich výčet však prozrazovat nechceme, abychom vás neokradli o moment překvapení a model LEGO® Creator 10297 Butikový hotel si zanechal svůj kousek tajemna. Aby však bylo hledání těchto Easter eggů jednodušší, lze model snadno rozdělit na pět jednotlivých oddílů a prozkoumávat jeho interiér.

3066 dílků představují hodiny zábavy z jeho stavění všem LEGO® fanouškům a nadšencům do klasické architektury a svými rozměry (33 cm vysoký, 25 cm široký a 25 cm hluboký) přitáhne pozornost kohokoliv, komu byste svou LEGO® sbírku chtěli ukázat. Model se může zároveň pochlubit jedinečnými dílky, které najdete pouze v tomto modelu. To samé platí pro některé barvy. Model LEGO® Creator 10297 Butikový hotel neobsahuje žádné samolepky. Místo toho zde najdeme jen originálně potištěné dílky.

LEGO® Creator 10297 Butikový hotel
Osvěžte se u baru

Pokud si k nákupu vyberete náš e-shop, tak skutečně neprohloupíte

Model LEGO® Creator 10297 Butikový hotel v nabídce e-shopu Muzea LEGA představuje cenově nejvýhodnější možnost na českém internetu. Příjemnou zprávou je také fakt, že při nákupu tohoto exkluzivního modelu nezaplatíte ani korunu za dopravu! Náš sklad zároveň patří mezi nejzásobenější, abychom udělali radost co nejvíce LEGO® fanouškům. Přesto nedoporučujeme s jeho nákupem při tak výhodné nabídce již více otálet. Udělejte radost sobě, nebo svým blízkým.

15 let řady LEGO® Modulární budovy

Když v roce 2007 ve společnosti LEGO Group přemýšleli, čím dospělým LEGO® fanouškům zpestřit zábavu, nechali se inspirovat stavebnicemi hradů z 80. let. Hlavní myšlenkou bylo nabídnout modely budov, které bude možné dále libovolně rozšiřovat. Jak moc se tento nápad trefil do vkusu LEGO® fanoušků bylo záhy jasné. Řada LEGO® Modulární budovy se stala jednou z těch nejpopulárnějších.

První stavebnicí v této řadě byl model LEGO® Creator 10182 Café Corner. K jeho vývoji byl přizván i LEGO® fanoušek, podle jehož podnětů designéři vypracovali detailní návrh. LEGO® Creator 10182 Café Corner byl volně inspirován nárožím v Dánsku, ale také v dalších městech z celého světa.


Další prvenství v této řadě drží model LEGO® Creator 10197 Hasičská zbrojnice. Tato budova historického vzhledu z červených cihel, jejíž průčelí zdobí letopočet 1932, stejně jako ostatní modely z této řady uchvátí detailními architektonickými prvky. V garáži hasičské zbrojnice nalezneme úplně první sestavitelné vozidlo. Dominantní ozdobou zbrojnice je i věžička se zvonicí a vodní nádrž na střeše. 

LEGO® Creator 10197 Hasičská zbrojnice
Modulární budovy se vyznačují především detailně zpracovanou architekturou

Dosud nejvyšším modelem řady modulárních budov je LEGO Creator 10224 Radnice, která je zároveň jediným modelem, ke kterému lze přistavět výtah. Antikou inspirovaný architráv se sloupovím a emblémem nad hlavním vchodem napovídá, že se jedná o významnou budovu města. Model krášlí také dekorovaná střešní římsa a věž s hodinami a zvonem.

Emblém města je inspirovaný skutečným znakem města Billund, kde společnost LEGO Group vznikla. Významný je i letopočet, který zdobí fasádu budovy. Rok 1891 je totiž rokem narození zakladatele společnosti, Oleho Kirka Christiansena. Pozpátku (1981) se pak jedná o rok narození designéra toho modelu. No není to pěkné?
LEGO Creator 10224 Radnice
Radnice skrývá řadu skrytých odkazů

Dalším významným modelem modulární budovy je LEGO® Creator 10255 Shromáždění na náměstí. Ten vyšel u příležitosti desátého výročí této oblíbené řady v roce 2017. Ve své době byla tato třípatrová budova modulární stavbou s nejvyšším počtem kostiček (4002 dílků) a obsahuje nepřeberné množství detailů a také odkazy na starší modulární modely. Zároveň šlo o první stavbu jejíž základová podložka na stavění byla větší než 32x32.
LEGO® Creator 10255 Shromáždění na náměstí
Shromáždění na náměstí je jedním z největších těchto setů

Model LEGO® Creator 10255 Shromáždění na náměstí vyobrazuje ulici, na které je skutečně živo. V budově nalezneme pekárnu, obchod s hudebninami, taneční ateliér, kavárnu a květinářství. Podél dlážděného chodníku s fontánou stojí řada pouličních lamp, pod kterými se nachází venkovní posezení u kavárny. V obchodě s hudebninami samozřejmě skutečně najdeme hudební nástroje, například bicí. V pekařství zase najdeme pekařskou troubu a vystavený svatební dort. Ateliér poznáme třeba podle studiového zrcadla.
LEGO® Creator 10255 Shromáždění na náměstí
Modulární budovy nikdy nezapomínají na interiér

Scény ze skutečného života pomáhají dokreslit minifigurky, mezi které patří zubař, majitel kavárny, pekař, květinářka, tanečnice, fotograf a vlastník obchodu s hudebninami. Mimo to najdeme v setu i kočárek a malého psíka.


Jako ze skutečného života

LEGO® Modulární stavby jsou tak oblíbené právě kvůli tomu, že si berou inspiraci ze skutečného života. Kdo by si nechtěl postavit vlastní městečko podle svých představ? Malý mírumilovný svět, kam se můžeme uchýlit před každodenním shonem reálného světa. Mezi další modulární budovy, které najdete v našem e-shopu patří i LEGO® Creator 10270 Knihkupectví, LEGO® Creator 10264 Rohová garáž nebo LEGO® Creator 10278 Policejní stanice. Tak neváhejte a staňte se starostou vlastního LEGO® městečka.




LEGO® Creator Expert