LEGO® Blog

4 důvody, proč navštívit největší sbírku stavebnic LEGO® v Evropě

Máte Muzeum LEGA v hledáčku, ale neustále tento výlet odkládáte? Možná je to chyba. Naše Muzea si totiž zamilují jak malí, tak velcí. Děti, rodiče i babičky a dědečkové. Zažít největší sbírku LEGO® v Evropě by proto měl úplně každý. Tento sen si můžete splnit dokonce na pěti místech po České republice – Praha, Jeseník, Kutná Hora, Poděbrady a Špindlerův Mlýn. Možná to máte za rohem. :) A proč tedy Muzeum LEGA navštívit?

Muzeum LEGA vás vrátí do dětských let

Nepřeberné množství barevných kostek, interaktivní prvky Muzea LEGA a exkluzivní stavebnice všude, kam se podíváte. Nové i ty úplně prvotní kousky, které pamatují historii. To vše vás okamžitě pohltí a vy se díky tomu ocitnete zpět v dětství, kdy jste si s kostkami LEGO® hráli vy sami. Díky tematickým expozicím Muzea LEGA můžete vzpomínat na své oblíbené filmové hrdiny, pohádky a momenty, které milujete. Tyto pocity jsou právě tím důvodem, proč se k nám lidé opakovaně vracejí.

Dozvíte se o historii

Muzea LEGA nejsou pouze o koukání na barevné kostičky. Všemi expozicemi vás provede příběh o tom, jak tyto nesmrtelné stavebnice vznikly a na vlastní oči si můžete prohlédnout, jakou prošly evolucí. To, že bylo první LEGO® dřevěné totiž skutečně uvěříte až v momentě, kdy to sami uvidíte. Pokud byste tento příběh ale chtěli vědět hned, přečtěte si článek 5 zajímavostí, které jste o stavebnicích LEGO® možná nevěděli.

Užijete si prohlídku interaktivně

"Zmáčkni mě" – tuhle větu budete vídat po celém Muzeu a doporučujeme vám to zkusit. U mnoha expozic totiž můžete zmáčknout vypínač, kterým se spustí interaktivní prvek na dané stavebnici. Zážitek, který díky tomu zažijete se rozhodně nedá srovnat s domácím stavěním. Muzeum LEGA v Praze vám díky tomuto tlačítku například umožní vypustit raketu do vesmíru nebo třeba jezdit s vláčky. A expozice Star Wars je také interaktivní. Její okouzlující funkci vám tu ale neprozradíme, to musíte zažít.

Budete mít zábavu a celý den nebo i dva

Všechna muzea se totiž nacházejí na skvělých strategických místech – ve městech, které mají co nabídnout. Je tu Praha, o které už bylo napsáno mnohé. I my pro vás máme několik tipů, jak v Praze strávit rodinný výlet. Hlavní město Česka prostě má co nabídnout a celý den v něm uteče jako voda.

Další Muzeum LEGA najdete v Kutné Hoře, která skrývá dokonce dvě památky zařazené do světového dědictví UNESCO. Tam se rozhodně vyplatí přenocovat. Proto jsme nic nenechali náhodě a k expozicím jsme přidali i hotel, který jsme až po jeho okraj naplnili kostkami LEGO®. Ubytovat se zde můžete po celý rok a užít si tak výlet s dětmi na maximum.

Pokud vás zajímají spíše výlety do přírody, rozhodně navštivte jednu z našich poboček v Jeseníku nebo Špindlerově Mlýně. Tam si užijete hravé chvíle s rodinou jak se stavebnicemi LEGO®, tak na čerstvém horském vzduchu.

A poslední část největší sbírky LEGO® v Evropě najdete v Poděbradech, našem známém lázeňském městě. To nabízí rozmanitý program sice především pro dospělé, ale ani s dětmi toho rozhodně litovat nebudete.

Věříme, že vymyslíte mnohem více důvodů, proč k nám zavítat. Proto nám dejte, milí milovníci kostek, vědět, jak se vám u nás líbilo. Za každou zpětnou vazbu jsme vždy neskutečně vděční.