LEGO® Blog

Pauzněte level! LEGO® sety, o kterých by měl vědět každý hráč

Milujete videohry? A dáváte přednost vymazleným herním PC sestavám před konzolemi? Odhoďte na moment předsudky, speciálně pro herní pamětníky totiž LEGO® vypustí retro repliku legendární Atari 2600. Děti zase čeká rozšíření pro úrovně LEGO® SUPER MARIO™ s dlouho očekávanou novinkou a podíváme se také na novinky LEGO® Minecraft™.


LEGO® Icons™ Atari® 2600, zpět do éry disket a cartridgí

Na přelomu 70. a 80. let, kdy hernímu světu vládly především arkádové skákačky, byla Atari® 2600 jednou z prvních konzolí, která používala diskety neboli cartridge, obsahující jednotlivé hry a je hrdým zástupcem konzolí druhé generace.

Leckomu by dnes při pohledu na Atari® 2600 mohla ukápnout nostalgická slzička. Přeci jen už jde prakticky o starožitnost a mnoho starších hráčů vzpomíná i na pracné čištění prachem zanesených kontaktů cartridgí s úsměvem.


Právě takové hráče oblažilo oznámení, že LEGO® vydává repliku tohoto videoherního milníku a to už 1. sprna! LEGO® Icons™ Atari® 2600 vás přenese dekády nazpět se všemi detaily, které k tomu patří. Z více než dvou a půl tisíce kostiček si kromě samotné konzole s autentickými čudlíky a popisky postavíte i pohyblivý joystick, který se dá připojit kabelem s konektorem do konzole. To ale samozřejmě není všechno.


Co nesmí chybět u videoherní konzole? Samozřejmě hry! S LEGO® Icons™ Atari® 2600 si však nepostavíte jen tři cartridge se slušivým potiskem reálných her, které se dají zasunout do konzole. Postavit si můžete i mikromodely her samotných.


K hrám, které bude LEGO® Icons™ Atari® 2600 obsahovat, patří stará známá Atari®: Asteroids™, jejíž formát napodobilo mnoho dalších her v budoucnosti. Hledat začarovaný kalich zcizený ze Zlatého hradu zase budete ve videohře Atari®: Adventure a se zákeřným hmyzem se vypořádáte v Atari®: Centipede™. Stačí sestavit, zapojit a sbírat high score.

Atari vs Nintendo

Když už se bavíme o retro hráčských konzolích, byla by škoda alespoň nezmínit exkluzivní set z roku 2020, LEGO® SUPER MARIO™ 71374 Nintento Entertainment System™ aneb další ikonu domácího „videohraní“ osmdesátých let.

Přes 2600 kostiček dávají dohromady detailní kopii herního systému NES spolu s ovladačem, herní kazetou, ale také s retro telkou s osmibitovým Super Mariem na obrazovce. LEGO® SUPER MARIO™ 71374 Nintento Entertainment System™ však kromě designu oslovuje hráče především svými funkcemi.


Ovladač v původní velikosti nebo zamykací otvor pro kazetu je jen špičkou ledovce. Na boku televize se nachází klička, kterou lze posouvat herní mapu na obrazovce. Pokud navíc máte interaktivní figurku Maria ze setu LEGO® SUPER MARIO™ 71360 Dobrodružství s Mariem – startovací set, můžete si užít autentický herní zážitek, protože bude reagovat se speciálními kostičkami s bonusy, nepřáteli a překážkami zvukovými efekty, které znáte ze hry.

LEGO® Icons™ Atari® 2600 a LEGO® SUPER MARIO™ 71374 Nintento Entertainment System™ se budou vedle sebe na výstavce dokonale doplňovat a prozradí o vás, že jste skutečný herní labužník a znalec. Pokud vás vidina takového renomé zaujala, LEGO® SUPER MARIO™ 71374 Nintento Entertainment System™ si můžete pořídit přímo u nás již teď, navíc i s dopravou zdarma.


Premiéra princezny Peach

A teď něco pro děti. Srpen bude také ve znamení známého italského instalatéra, Maria. LEGO® totiž do světa vypustí hromadu rozšiřujících setů LEGO® SUPER MARIO™. Děti si tak budou moci postavit větší a rozmanitější úrovně pro stávající figurky Maria a Luigiho. Jeden z chystaných setů navíc konečně přináší další interaktivní postavičku, růžolící se princeznu Peach, s vlastním startovacím setem LEGO® SUPER MARIO™ 71403 Dobrodružství s Peach.

Jak je zvykem, figurka je vybavena senzorem barev a LCD displejem, pomocí kterých reaguje na různé herní prvky. Ze zabudovaného reproduktoru se zase ozývají známe zvukové efekty. LEGO® SUPER MARIO™ 71403 Dobrodružství s Peach obsahuje postavičky ze hry (Lemmy a žlutý Toad) a základní překážky jako jsou například potrubí, houpačka a také cílová vlaječka. 


Stavebnice LEGO® SUPER MARIO™ jsou vážně super. Dají se mezi sebou různě kombinovat, a vytvořit tak překážkovou dráhu pro interaktivní figurky, které sbírají digitální mince pomocí senzorů a speciálních kostiček jako skutečné postavy ve hře, aniž by děti byly přikovány k obrazovce.

Největší rozšiřující sety, které na nás LEGO® chystá jsou  LEGO® Super mario™ 71408 Hrad pricezny Peach (1216 dílků) a LEGO® Super Mario™ 71409 Oblačná výzva s Velkým Spikem LEGO® (540 dílků). V těsném závěsu se pak drží Super Mario™ 71407 Kočka Peach a ledová věž (494 dílků).


LEGO® odstartovalo prázdniny i novými sety ze světa Minecraft

Největším tahákem nových LEGO® Minecraft™ setů je přitom LEGO® Minecraft® 21188 Vesnice lam s 1200 dílky, který obsahuje obrovskou budovu ve tvaru lamy a 6 dalších modulů budov a stavení, které se dají libovolně umístit kolem nebo na ni. O zábavu se také postará množství postav, zvířátek i přes noc slídících „enemáků“.


Zamrzlou pevnost nepřátelských mobů můžete dobývat v setu LEGO® Minecraft® 21186 Ledový zámek, kde se jako královský rytíř utkáte se zombíky, kostlivci a sněžným mužem. Komu však zima nesvědčí, může se vydat do LEGO® Minecraft® 21185 Podzemního hradu, kde se navíc nachází hromada vzácných surovin, ale také hromada nepřátel. Nezapomeňte si „vykraftit“ dostatek zbraní.

Stavebnice LEGO® Minecraft™ jsou modulární, podobně jako sety LEGO® SUPER MARIO™ nebo modulární budovy. To znamená, že je lze mezi sebou různě kombinovat, a vytvořit tak jedinečný Minecraft svět podle svého. I menších sety, jako je třeba LEGO® Minecraft® 21184 Pekárna, se tak mohou stát součástí obrovského stavitelského díla.


1. srpen toho přinese mnohem víc než jen LEGO® Icons™ Atari® 2600. V dalším článku se podíváme, čím vším nám ještě LEGO® vytře zrak a už teď prozradíme, že je na co se těšit. Do té doby se můžete podívat na designérské video k LEGO® Icons™ Atari® 2600.

LEGO® Icons™ LEGO® Minecraft® LEGO® SUPER MARIO™