LEGO® Blog

8 nových charakterů v LEGO® Friends: Jaké to jsou?

A je to tady! Novinky, na které jsme úpěnlivě čekali a věříme, že i vy jste byli velmi nedočkaví. Nové příběhy, noví přátelé a nové způsoby hraní. To vše nám, milovníkům příběhů LEGO®, přináší nové edice LEGO® Friends v roce 2023. Nových figurek LEGO® je celkem osm a každá je jiná. Tyto rodinné přírůstky mají skutečné sny, povahu i životní styl. Pojďme společně objevit svět pravého přátelství a neomezených možností. Jaké figurky nám nyní mohou obohatit naši dosavadní sbírku?


  1. Aliya
Aliya je oblíbená a velmi zapálená studentka. Studiem skutečně žije. Její kvalita školních poznámek nemá konkurenci, což sama moc dobře ví a ráda je proto vždy poskytuje spolužákům, kteří na daných hodinách chyběli. 

  1. Autumn
Pro Autumn není nic problém. Ráda poznává nové věci, sbírá zážitky a celkově miluje dobrodružství. Pokud po něčem skutečně touží, pravidla jdou často stranou. Žijeme jen jednou, no ne?

Jsme naprosto nadšení, že vám můžeme představit i její kouzelný dům, který patří mezi nové stavebnice LEGO® Friends. Hned po rozbalení zjistíte, že se Autumn při zařizování svého sídla nechala inspirovat přírodou a žije zde společně se svými zvířecími přáteli – koněm a psíkem. 


Prohlédnout stavebnici 



  1. Leo
Leo je přesně ten člověk, kterého máme všichni rádi. Miluje poznávání nových lidí a má to svou vlastní osvědčenou techniku – jídlo. Řídí se heslem, že vytváření přátelství je jednoduché, pokud stále nosíš lahodné svačinky. A jistě to není daleko od pravdy. Leo je díky svému smyslu pro gastronomii mezi svými příteli velice oblíbený. 

  1. Zac
Podle Zaca je život jedna velká párty! Pravděpodobně máme každý takového kamaráda. Je to velmi společenský člověk, optimistický kluk s výraznou dravostí a tahem na branku. Nesnáší prohry a rád je středem pozornosti. Zábava totiž musí být. 

  1. Liann
Rebelka v nových charakterech LEGO® Friends nesmí chybět. Seznamte se s Liann. Vždy má za lubem něco zábavného a vzrušujícího. Sem tam kvůli tomuto svému koníčku i porušuje pravidla, což ji občas nevědomky dostane do problémů. 

  1. Olly
Velmi chytrý kluk, který si jde za svým cílem. Olly se chce stát slavným. A jelikož mu jeho individualismus a osobní nezávislost dovolují vybočovat z davu, jeho přátelé věří, že se mu to jednoho dne podaří. Tak mu držme palce a sledujme jeho cestu životem LEGO®.

  1. Paisley
Paisley je ztělesnění stydlivosti. Je to velmi citlivá dívka, která považuje seznamování za největší noční můru. Miluje, když může trávit čas sama se sebou a věnovat se zpěvu. Hudba je její život, protože v momentě, kdy začne zpívat, má pocit, že všechny starosti jdou stranou. 

Láska k hudbě se u této slečny projevuje i na výbavě jejího domu, který také patří mezi nové stavebnice LEGO® Friends 2023. U Paisley doma najdete třeba i kytaru a hromadu not. Stačí jen začít stavět a její hudba se vám dostane pod kůži.


Prohlédnout stavebnici →



  1. Nova
Nikoho z nás asi nepřekvapí, že se influenceři dostali už i mezi figurky LEGO®. Nova má na svých sociálních sítích 3 miliony sledujících. Každá mince má ale dvě strany. V reálném životě je Nova tak trochu outsider. Snaha o získání přátel se jí neustále nedaří naplnit. Tak ji pojďme společně pomoci se seznamováním. 

Tyto nové figurky LEGO® Friends můžete potkat napříč celým městečkem. Celková návaznost všech stavebnic je totiž naprosto dokonalá. Můžete tvořit města, vesničky, nová přátelství a poznávat různé typy lidí. A to proto, že mezi novinky patří i spousta nových promyšlených stavebnic LEGO®, ze kterých budou naprosto nadšené nejen děti. Nás tyto edice také ohromně baví.

Ukázat novinky LEGO® Friends →