LEGO® Blog

4 sety plné nostalgie, které vzdávají hold legendárním TV pořadům

V minulém článku jsme si povídali o dobrodružném seriálu Ninjago, který vychází ze série stavebnic LEGO® NINJAGO®. Také dnes budeme na následujících řádcích svědky spojení světa televize a LEGO®, avšak dnes toto téma pojmeme z druhého konce. Podíváme se na čtyři speciální sety, které jsou inspirovány legendárními televizními pořady.


Z dimenze do dimenze aneb LEGO® Stranger Things 75810 Upside Down

Seriál Stranger Things od společnosti Netflix získal prakticky okamžitě od své premiéry v roce 2016 masovou oblibu takřka na celém světě. Hororový příběh plný mystérií vypráví o vyšetřování zmizení Willa Byerse, do kterého zasahuje nespočet nadpřirozených jevů a nevysvětlitelných událostí. 

Právě dům rodiny Byersů ve městě Hawkings v Indianě je ústředním motivem setu LEGO® Stranger Things 75810 Upside Down, který jde, tak jako samotný seriál, za hranice naše světa. V první řadě seriálu Stranger Things totiž vědci z Hawkinské národní laboratoře otevřeli trhlinu v časoprostoru vedoucí do děsivé alternativní dimenze, která je velmi podobná té naší, nicméně vzhůru nohama a je plná příšer a dalších nebezpečí. 


LEGO® Stranger Things 75810 Upside Down tak vyobrazuje obě dimenze v jeden okamžik a byl dokonce navržen tak, aby jste jej mohli libovolně překlopit. Set je maximálně věrný předloze. V domě Byersů najdeme verandu, pokoj ztraceného Willa, obývací pokoj a jídelnu. Podoba domu v dimenzi vzhůru nohama, je navlas stejná, ale velmi zchátralá. Nechybí samozřejmě nepřeberné množství detailů přímo z obrazovky, minifigurky hlavních postav (Jedenáctka, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson, Will Byers, Joyce Byers, šerif Jim Hopper a Demogorgon) a různé předměty s nimi spojené. Dimenze vzhůru nohama je jako v seriálu plná temných barev a lián.

Set LEGO® Stranger Things 75810 Upside Down se skládá z 2287 kostek a je to ideální stavebnice pro skupinové stavění s přáteli nebo rodinou a výsledný model měří 32 cm na výšku, 44 cm na šířku a 21 cm do hloubky. V oficiálních obchodech LEGO® je tento set již vyprodaný. To ovšem neplatí o našem e-shopu. Ať už milujete stavění LEGO® nebo tento kultovní seriál, LEGO® Stranger Things 75810 Upside Down je pro vás jako stvořený.

Chci si tento model prohlédnout v e-shopu


Nejslavnější gauč v New Yorku, LEGO® Ideas 21319 Central Perk

Set LEGO® Ideas 21319 Central Perk byl vydán v roce 2019 na oslavu 25. výročí jednoho z nejslavnějších sitcomů všech dob, Přátelé. Tento model konkrétně vyobrazuje kavárnu, kde se přátelé Ross, Rachel, Chandler, Monika, Joey a Phoebe často setkávali a najdeme zde nespočet detailů ze seriálu. V kavárně z kostek najdeme pult s kávovarem, pokladou či sklenicí na sušenky. Interiéru samozřejmě vévodí známý gauč a křesla, na kterých hlavní postavy posedávaly. V kavárně však nechybí například ani pódium, kde Phoebe hrávala na kytaru svůj hit o páchnoucí kočce. 


Součástí sady jsou minifigurky všech hlavních postav (Rosse Gellera, Rachel Greenovou, Chandlera Binga, Moniku Gellerovou, Joeyho Tribbianiho, Phoebe Buffayovou) včetně nejoblíbenější vedlejší postavy, zaměstnance kavárny Gunthera. Každá postava má navíc svůj speciální předmět.

Od roku 1994 až doposud byl seriál Přátelé vysílaný ve více než stovce zemí a získal 7 cen Emmy, Zlatý glóbus a desítky dalších ocenění. Nyní po 25 letech si můžete pořídit kousek televizní historie i na vaši poličku a nostalgicky si zavzpomínat. Nabídka tohoto modelu se pomalu ale jistě tenčí, na našem e-shopu je však set LEGO® Ideas 21319 Central Perk stále k sehnání, tak neváhejte.

Chci si tento model prohlédnout v e-shopu


„Exkluzivní set o ničem“, to je LEGO® Ideas 21328 Seinfeld

„Show o ničem“, tak byl svými tvůrci popisován legendární sitcom Seinfeld, u nás známý jako Show Jerryho Seinfelda, jehož humor si bral na mušku obyčejné situace z obyčejného života, díky čemuž se stal jedním z nejpopulárnějších televizních pořadů a který inspiroval mnoho dalších komediálních seriálů, jako jsou výše zmiňovaní Přátelé.

LEGO® Ideas 21328 Seinfeld obsahuje kulisy bytu hlavní postavy Jerryho Seinfelda, přesně tak jak vypadá v seriálu. V kuchyni najdeme linku, lednici se samolepkou Supermana, mikrovlnkou a dalším vybavením. V obývacím pokoji můžeme vidět pohovku, křeslo a stůl. Nechybí ani Jerryho Pracovna.



Jerry Seinfeld se samozřejmě živí jako stand-up komik, a tak v setu najdeme také kulisu pódia s neodmyslitelnou cihlovou zdí. Součástí LEGO® Ideas 21328 Seinfeld jsou také minifigurky Jerryho přítel George Costanza a Cosma Kramera, jeho bývalku Elaine Benes, Jerryho rivala Newmana a samozřejmě samotného Jerryho Seinfelda. Vedle toho nechybí množství unikátních předmětů přímo ze seriálu.

Set se skládá z 1326 kostek a měří 14 cm na výšku, 33 cm na šířku a 18 cm do hloubky a jedná se o unikátní model z hlavy fanouška LEGO®, který dokazuje, že popularita komediální ikony devadesátých let ani po dekádách neopadla.

Chci si tento model prohlédnout v e-shopu


Sezame, otevři se

Posledním setem dnešního výčtu, je LEGO® Ideas 21324 123 Sesame Street, dnes už nostalgický dětský televizní pořad, u kterého vyrostlo nemálo generací. Set zobrazuje ikonickou budovu číslo 123 a Hooperův obchod na Sezamové ulici. Jak tomu u modelů budov bývá, nadchne především detailními interiéry.


V budově číslo 123 najdeme Elmův pokojíček i byt Berta a Ernieho, před budovou pak také Oscarovu popelnici. Set LEGO® Ideas 21324 123 Sesame Street je zároveň hojná na minifigurky a najdeme zde všechny nejdůležitější postavy (Elmo, Cookie Monster, Bert a Ernie, Oscar, a Big Bird). Nechybí ani figurky červíka Slimeyho, zlaté rybky Dorothy, medvídka Radara a gumové kachničky.

Tento legendární pořad pro nejmenší vzdělává děti už od roku 1969 a od té doby vzniklo více než 4 tisíce epizod a vyhrál 167 cen Emmy a 8 cen Grammy. LEGO® Ideas 21324 123 Sesame Street skládá hold této televizní klasice a jedná se o jedinečnou příležitost připomenout si dětské časy. LEGO® Ideas 21324 123 Sesame Street si můžete pořídit také v našem e-shopu, a to navíc s dopravou zdarma.

Chci si tento model prohlédnout v e-shopu