LEGO® Blog

Které stavebnice potěší všechny holky a kluky? Vsaďte na LEGO® Friends a LEGO® City

Dnes se spolu opět vypravíme do magického světa LEGO®, kde v městečku Heartlake žijí kamarádky z LEGO® Friends. Zastávku si ale uděláme i v metropoli LEGO® City. Jaká dobrodružství se odehrávají za hranicí fantazie? Co zažívají obyvatelé barevného hranatého světa? A jaké stavebnice potěší všechny holky a kluky? Pojďme to společně zjistit.

LEGO® Friends
Andrea, Olivia, Stephanie, Mia a Emma z LEGO® Friends se už na všechny holčičky těší

Kamarádky z LEGO® Friends aneb školní rok začal i v městečku Heartlake

I ve světě kostiček se musí chodit do školy. Dobře to ví také Andrea, Olivia, Stephanie, Mia a Emma.

Návrat do školy jim ale žádné vrásky nedělá. Studují totiž to, co je baví, v čem opravdu vynikají a vědí, že učení jim pomůže k dosažení jejich plánů a vysněných cílů.

LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola
LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola je krásná stavebnice plná detailů a doplňků

Tak třeba právě Andrea sní o tom, že se stane slavnou a váženou herečkou. Aby si ale dokonale osvojila herecké techniky a mohla své výkony posouvat dál a dál, navštěvuje místní divadelní školu.

Zde ji spolu s dalšími studentkami, Ollií a Freyou učí dramatickému řemeslu profesor Adrian. Ten je na svojí divadelní školu opravdu pyšný. A má proč.

LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola
Divadelní škola je nádherná zevnitř i zvenčí

Škola kromě skutečného divadelního sálu ukrytého za nádhernou viktoriánskou fasádou obsahuje vše potřebné.

Najdeme zde šatnu a maskérnu s osvětlenými zrcadly i obrovské množství nejrůznějších rekvizit, se kterými lze zahrát takřka jakoukoliv hru.


Divadelní scéna nabízí prostorné pódium s dvěma různými kulisami za obrovskou rudou oponou a kromě hlediště tu máme i dva bohatě zdobené balkony. Diváci nebudou vědět kam dřív koukat.

LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola
Škola má nespočet rekvizit a kostýmů. Zahrajte si jakoukoliv scénu chcete.

Nechte si zahrát známou pohádku nebo zcela nový příběh z pera vaší malé režisérky

Stavebnice LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola si zamiluje každá holčička, která miluje divadlo a chce se stát herečkou. 

Možná máte doma malou spisovatelku s úžasnou fantazií, která si vymýšlí vlastní příběhy. Pomocí kostýmů a rekvizit v divadelní škole je tak může přetavit ve skutečnou hru a stát se novodobým Shakespearem. 

A při premiéře to můžete být právě vy v první řadě, kdo bude svědkem prvních krůčků na cestě mladé talentované umělkyně za slávou ve světle reflektorů.

LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola
LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola

Olivie z LEGO® Friends ví, že znalosti a vědění jsou nad zlato

Každá z kamarádek z Heartlake je unikátní a každá z nich se zajímá o jiné věci. Olivie je zvídavá, touží poznat nepoznané a odhalovat záhady světa.

Její zvídavá povaha ji přivedla až na vesmírnou akademii, kde se trénují stateční astronauti a astronautky.

LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie
Vydejte se s Olivií do vesmíru!

I na toto HI-TECH zařízení může být městečko náležité hrdé. Kromě třídy, kde studuje Olivie a další budoucí dobyvatelé záhadného vesmíru, se v akademii nachází také trenažer pro astronauty, hvězdárna, ale dokonce také raketoplán se střediskem pro řízení vesmírné mise ze Země.

Olivie se tak po pečlivých přípravách může statečně vydat na cestu do mezihvězdného prostoru a spolu s ostatními členy týmu poodhalovat roušku tajemství nad otázkami vesmíru a koneckonců i nás samotných.

LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie
Vesmírnou akademii ocení každá zvídavá a dobrodružná dívenka

Kamarádky děti baví i učí

Pokud znáte podobně zvýdavou mladou slečnu, kterou fascinuje svět kolem ní a tráví většinu času v oblacích (v tom nejlepším slova smyslu samozřejmě), je pro ni LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie jako stvořená.

Vedle vědců a průzkumníků jsou totiž mezi námi také vědkyně a průzkumnice. LEGO® Friends je tu kromě zábavy pro nejmenší stavitele právě proto, aby nejen malým slečnám pomáhalo rozšiřovat obzory.

Divadelní škola i vesmírná akademie děti učí, že se v životě mohou stát čímkoliv chtějí a že píle a učení se novým věcem jsou tou pravou cestou k dosažení svých snů.

LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie
LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie

Zvonek zvoní ale dobrodružství LEGO® Friends pokračuje

Po dlouhém zkoušení v divadle i po náročném tréninku v akademii je čas si odfrknout. Olivia s Andreou mohou navštívit třeba Stephanie, která se nebojí žádného dobrodružství, a tak se chystá vydat na vlny s plachetnicí Naděje a obeplout svět v rekordním čase.

Ale ovládat velkou plachetnici, není žádná hračka. Držet plachtu napnutou a ovládat kormidlo ji proto pomáhají kamarád Elijah a kapitánka Maxine.

LEGO® Friends 41716 Stephanie a dobrodružství na plachetnici
Vydejte se na cestu plnou dobrodružství

Cesta to bude jistě napínavá a plná nástrah a překážek. Spolu to ale jistě zvládnou a na konci dobrodružství na ně na pláži čeká časomíra potvrzující překonání rekordu. 

Inspirovat se nezlomnou vůlí a odhodláním a zároveň prožít moře dobrodružství mohou děti právě v setu LEGO® Friends 41716 Stephanie a dobrodružství na plachetnici.

LEGO® Friends 41716 Stephanie a dobrodružství na plachetnici
LEGO® Friends 41716 Stephanie a dobrodružství na plachetnici

Zachraňte s Miou všechna zvířátka

Kdo by neměl rád zvířátka? Málokdo je však má tak rád jako právě kamarádka Mia. Má je dokonce tak ráda, že na čas odjela z městečka Heartlake přímo do divočiny.

Tam se spolu s další ošetřovatelkou a doktorkou Makenou stará v záchranné stanici o ohrožená zvířátka a pomáhá jim s návratem do jejich domova v přírodě.

LEGO® Friends 41717 Mia a záchranná akce v divočině
Zažijte to pravé safari dobrodružství

K tomu ale potřebují spoustu vybavení. Například veterinární ordinaci s váhou, rentgenem nebo laboratoří se spoustou pomůcek.

Pro výpravy do divočiny přijde vhod čtyřkolka. Mohout tak hledat ohrožená zvířátka a hodí se i při jejich monitorování po návratu do volné přírody.

LEGO® Friends 41717 Mia a záchranná akce v divočině
Záchranná stanice je po střechu vybavená

Pacienty záchranného střediska se může stát malinká zebra nebo dlouhokrká žirafa. Starostlivou péči si ale zaslouží také obávaný škorpion. Bezpečí je ale na prvním místě a tak je pro jeho odchycení připraven speciální nástroj.

Pro všechny milovnice zvířátek je tu právě  LEGO® Friends 41717 Mia a záchranná akce v divočině, která je vede k lásce ke zvířatům a poučí je o tom, jak je důležité starat se o přírodu kolem nás.

LEGO® Friends 41717 Mia a záchranná akce v divočině
LEGO® Friends 41717 Mia a záchranná akce v divočině

V LEGO® City práce skončila, teď je na řadě zábava!

V metropoli LEGO® City se pracovní týden chýlí ke konci a všichni se těší na nějaké to kulturní povyražení. Tentokrát to ale nebude žádná poklidná návštěva divadla nebo kina. 

Do města se totiž vrací napínavá kaskadérská show LEGO® City Stunz se svými kousky, při kterých tuhne krev v žilách.

LEGO® City Stunz
LEGO® City Stunz přináší pořádnou porci napětí a zábavy

LEGO® City Stunz tomu neváhají šlápnout na plyn

Neohrožení kaskadéři jsou připraveni natůrovat své železné oře a zdolávat bez závratě kroutící se smyčky a záludné překážky.

Šimpanzí smyčka kaskadérům hrozí při projetí rampy obrovskými opičími pěstmi. V případě dvojité hadí smyčky si však jezdci musí poradit hned s několika překážkami. 

LEGO® City 60338 Šimpanzí kaskadérská smyčka
LEGO® City 60338 Šimpanzí kaskadérská smyčka

Projet ohnivou branou, hadí čelistí s ostrými tesáky a přeskočit velký monster truck si dovolí jen ti nejodvážnější z nich. Jejich žaludek navíc prověří dvojitá smyčka, ve které se jim protočí celá aréna vzhůru nohama hned nadvakrát, zatímco diváci jen tají dech.

Ani kladivová výzva není nic pro slabé povahy. Jezdec s motorkou musí zručně zasáhnout kladivo zavěšené na konstrukci a shodit tak odměnu, která se nachází na vrcholu. Samozřejmě tak, aby se nezranil a to chce pekelné soustředění a nervy ze železa.

LEGO® City 60339 Kaskadérská dvojitá smyčka
LEGO® City 60339 Kaskadérská dvojitá smyčka

Aby kaskadérská show byla opravdu akce jak se patří, jsou motorky kaskadérů vybaveny setrvačníkem a tak figurky projíždějí překážky šílenou rychlostí a především sami bez další pomoci. Stačí natáhnout, zamířit a pustit.

Úspěch a zdraví kaskadéra je ale v rukou malého stavitele, který musí kaskadéra správně nasměrovat a potrénovat tak svou šikovnost.

LEGO® City 60341 Kladivová kaskadérská výzva
LEGO® City 60341 Kladivová kaskadérská výzva

LEGO® Friends a LEGO® City jsou u dětí volbou číslo 1

U zrodu LEGO® Friends a LEGO® City stály tisíce dětí. Pomáhaly designérům utvářet směr, vzhled i hrdiny těchto sérií. Jsou to tedy takové stavebnice od dětí pro děti. 

Pokud tedy hledáte vhodný dárek, kluky i holky potěšíte právě takovými sety. Nejen že si u nich procvičí mozkové závity a soustředění, z mnohých z nich si odnesou i ponaučení a pomohou jim rozvíjet i jejich fantazii a kreativitu.


Ze všeho nejvíc se ale královsky pobaví u napínavých dobrodružství, které mohou prožít bezpečně doma na koberci.

Nezáleží zda už dopředu vyhlížíte dárky k Vánocům nebo vás čekají narozeniny. Možná hledáte dárek za odměnu nebo jen tak pro radost. Je to jedno, na LEGO® je ten správný čas vždy a vykouzlí úsměv na tváři při kterékoliv příležitosti.

LEGO® Friends LEGO® City