LEGO® Blog

Všemocný Bowser přichází vyrovnat účty, novinka LEGO® SUPER MARIO™ pro dospělé

Série LEGO® SUPER MARIO™ se obvykle nevyznačuje exkluzivními sety pro dospělé. Od roku 2020, kdy byla tato řada poprvé představena, se nám dostalo pouze dvou, a to LEGO® SUPER MARIO 64™: Akční kostka s otazníkem a LEGO® SUPER MARIO™ 71374 Nintendo Entertainment System™. Ten jsme třeba zmiňovali společně s LEGO® Icons™ Atari® 2600 v článku o horkých letních novinkách pro malé i velké hráče videoher.

O to větší nadšení vyvolala u pamětníků NES a osmibitových skákaček videopozvánka společnosti LEGO® na letošní Comic Con v San Diegu, který probíhal od 21. do 24. července, kde má LEGO® svůj stánek pravidelně. V pozvánce se totiž objevil hlavní tahák stánku, který nebyl ani v davech Wolverinů, Thórů nebo anime postav k přehlédnutí.

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Třetího setu LEGO® SUPER MARIO™ pro dospělé jsme se už nemohli dočkat

Bowser v královské velikosti?

Čím jiným nalákat návštěvníky než obrovskou sochou z LEGO®? Na scéně se tak objevil přes 4 metry vysoký Mighty Bowser, známý též jako Král Koopů a odvěký protivník italského instalatéra Maria. Ten byl postaven z neuvěřitelných 663 900 kostek, ale aby toho nebylo málo, na piedestalu se Bowser hýbal a zlověstně se rozhlížel po výstavišti. Kdo by se s tímto LEGO® monstrem nechtěl vyfotit?

Bohužel od amerického San Diega nás dělí celý Atlantský oceán a dalších více než 6 tisíc kilometrů pevniny a tak si většina z nás mohla o setkání s legendárním bossem z Mario Bros. nechat jen zdát. Nebo ne?


K radosti všem fanouškům Maria, Luigiho a princezny Peach závěr pozvánky oznamuje i oficiální datum vydání dalšího 18+ setu, kterým je (jak také jinak) právě Mighty Bowser. Ten je designovaný přesně tak, jak byl předveden v ukázce. Samozřejmě v menší verzi, asi byste byli překvapeni, kdyby vám kurýr před dům vysypal 4 tuny kostek. Ačkoliv i to by pro mnohé mohl být splněný sen.

Zatímco návštěvníci Comic Conu si mohli nadcházející exkluzivku prohlédnout a vychutnat na vlastní oči, my se na LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ zevrubně podíváme prostřednictvím následujících řádek.

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Set LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ v celé své kráse

Menší neznamená malý

Jednou z dalších výhod, proč je LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ daleko menší než jeho ztvárnění na Comic Conu, je, že čtyř metrovou sochu LEGO® byste si doma jen těžko vystavili. Ale nemyslete si, LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ je 30 centimetrů vysoká a 40 centimetrů široká záležitost a pokud kvůli starším modelům už teď nevíte kam s dalšími, je nasnadě uvažovat o reorganizaci sbírky. 

Set se bude skládat z 2807 dílků, což mimochodem znamená, že by se LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ do jeho maxi verze z Comic Conu vešel téměř 226 krát. Takže až si ho postavíte, můžete si na tento fakt vzpomenou a popřemýšlet, jak to dalo stavitelům v San Diegu zabrat (a možná jim to i trochu závidět).

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Známý herní záporák se všemi detaily

Spolu s Všemocným Bowserem přichází také speciální dílky, které v tomto případě tvoří rohy a ostny na jeho krunýřem pancéřovaných zádech. Jak jsme zmiňovali, LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ je designovaný tak, jak vypadal v San Diegu. Má tedy stejné barvy, stojí na stejné bitevní podložce a je lemován dojicí plápolajících věží. Obří Bowser se ale na Comic Conu také hýbal. Platí to tedy i pro tento model?

Co Všemocný Bowser dokáže?

Mít doma dobře vypadající model je super. Mít ale doma dobře vypadající model, který se navíc ještě hýbe, to je úplně jiná písnička. Když navíc vezmeme v potaz, že se v LEGO® SUPER MARIO™ objevují sety pro dospělé poskrovnu, pouhý statický model na poličku by bylo pro fanoušky dozajista zklamání. To ale LEGO® očividně vytušilo a tak tu máme nejen pohyblivý model, ale také interaktivní zážitek, který lze propojit s ostatními sety ze série. Ale hezky popořadě.

Už z obrázku na krabici působí LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ dramaticky a budí zasloužený respekt. Pokud však chcete, aby na vaší poličce zaujímal jakoukoliv jinou pózu, máte prakticky volné ruce. Polohovat můžete jeho nohy, paže, ocas, ale také prsty, krk a tlamu. Tady, však pozor! Jak každý dobrodruh, který navštívil Bowserův hrad, ví, z tlamy šlehá ohnivé koule a jeho kostkovaná verze to umí také. 

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Užijte si stavění i následnou akci

Nejen vystřelovač ohnivých koulí, ale také věže s plameny, které se dají shodit a akční prvky LEGO® SUPER MARIO™ napovídají, že to ani zdaleka není jenom model na výstavku, ale plnohodnotný set, se kterým si můžete zopakovat legendární finální „boss fight“. Tedy spíš, mohli byste. K souboji je totiž vždy třeba protivník, ale LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ žádnou další postavičku neobsahuje. Byl by v tom však čert, kdyby zde nebylo nějaké „ale“. A tady je.

Set s Všemocným Bowserem můžete kombinovat s kterýmkoliv startovacím setem. Všechny interaktivní figurky totiž reagují na akční kostky v setu, takže kromě Maria (LEGO® SUPER MARIO™ 71360 Dobrodružství s Mariem) nebo Luigiho (LEGO® SUPER MARIO™ 71387 Dobrodružství s Luigim) můžete proti Bowserovi postavit i princeznu Peach díky nejnovějšímu startovacímu setu LEGO® Super Mario™ 71403 Dobrodružství s Peach, která se tak může konečně pomstít svému únosci vlastníma rukama.

Vezmi mě do eshopu za interaktivními figurkami


Ještě si počkáme

Zatímco tu o Všemocném Bowserovi básníme, ještě ani jednou jsme nezmínili datum jeho vydání. Ono také není kam spěchat. LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ k nám z temného sklepení hradu dorazí teprve 1. října 2022. Čím si ale do té doby zkrátit čas? Pokud si toužíte vychutnat Bowsera na maximum a pořádně si s ním vyhrát, můžete se na něj už teď připravit s některým ze tří zmíněných startovacích setů. Všechny je najdete u nás v eshopu.

Navíc při nákupu kteréhokoliv startovacího setu LEGO® SUPER MARIO™ získáte voucher v hodnotě 400 Kč na nákup dalších rozšiřujících setů této řady. Akce platí do 10.10. 2022, ale přesto neotálejte, zásoby nejsou bezedné. Čekání si samozřejmě můžete krátit s námi na Blogu Muzea LEGA, kde si příště přijdou na své zejména fanoušci LEGO® Ideas. Do té doby, kostkám zdar!

LEGO® SUPER MARIO™