LEGO® Blog

10+ nápadů na deštivá podzimní odpoledne aneb odreagujte se u stavebnic LEGO®

Za okny se nám smráká den ode dne dřív. Listy stromů se co nevidět začnou barvit do pestrých odstínů červené, oranžové a žluté a na šortky ani tričko s krátkým rukávem to už venku nebude. 

Vzduch pomalu ale neodvratně prostupuje vůně podzimu a kromě nádherných scenérií přírody ukládající se k zimnímu spánku s sebou přináší i sychravé dny plné studeného větru a vůbec počasí, do kterého by psa nevyhnal.

Jsou to ale ideální chvíle na to, udělat si čas jen pro sebe. Připravit si teplý čaj nebo voňavou kávou, pustit si pohodovou hudbu a uvelebit se na pohovce třeba s knihou v ruce.

Nechat na moment všechny starosti za okny spolu s nečasem tam venku a pořádně se odreagovat, vyčistit si hlavu a relaxovat.


Staňte se strážcem majáku a starosti odnesou vlny

Tady jsme ale na bogu o stavebnicích LEGO®, takže tu knihu zase vraťte na polici. Ukážeme vám totiž spoustu modelů, které jsou jako stvořené pro tuto příležitost duševní regenerace.

Nemusíte být introvert ani samotář. Mít chvilku jen pro sebe je ale čas od času příjemné a navíc dobré pro zdravou mysl i tělo. Víte ale, kdo je tím nejosamělejším člověkem na světě? 

Strážce majáku! Ten je osamocen tak dlouho, jak široké je moře, se kterým každým dnem beze slova rozmlouvá. Vyzkoušejte si to také, jen na kratičký moment a dopřejte si duševní restart.

LEGO® Ideas 21335 Motorizovaný maják
Pro odpočinek jako dělaný

Nechte starosti napospas odlivu a dovolte přímořskému vánku, aby vám srovnal neklidné myšlenky. Ptáte se jak? Všechny možné odpovědi na tuto otázku se skrývají v jediné krabici. V té s označením LEGO® Ideas 21335 Motorizovaný maják.

Nejnovější set oblíbené řady LEGO® Ideas, který k nám přišel prvního září, jako by byl stvořený přesně pro tuto příležitost. 

Přes všechny detaily, jako ostrý reliéf útesu nebo interiér chatky strážce majáku, se set skládá z pohodových 2 tisíc kostiček. Je tedy vhodný pro všechny dospěláky, které zrovna nemají chuť stavět obrovské modely budov nebo strojů, ale jen tak se odreagovat a odpočinout.

LEGO Ideas, nekonečná studnice nápadů na osamělé chvíle



Právě LEGO® Ideas je řadou, kde byste hledali menší, ale neméně zábavné stavebnice, které jsou vhodné nejen na odreagování, ale také pro dospělé stavitele, které nemají moc zkušeností a nechtějí se tedy pouštět do velkých staveb. 

O mnohých z nich zde již máme samostatný článek. Třeba o replice psacího stroje samotného zakladatele LEGO®, Oleho Kirka Christiansena, nebo o pianu, které doopravdy hraje


Stačí si prolistovat náš blog nebo sekci LEGO® Ideas přímo v našem eshopu a vybrat si ten pravý. Pokud na vás ale doléhá podzimní únava a vůbec se vám listovat nechce, nevadí. Stačí číst dál.


LEGO® Botanical Collection aneb květiny zvednou náladu každému

Také podtéma LEGO® Icons™ Botanical Collection, je skvělou volbou pro podzimní deštivá odpoledne. 


Zatímco za okny květena již dávno odkvetla, sety jako LEGO® Icons™ 10281 Bonsaj nebo LEGO® ICONS 10311 Orchidej nepřestanou nikdy zářit barvami, neuvadnou a nemusíte je ani zalévat.

Stavebnic je v této řadě samozřejmě více a všechny jsme je do detailu zkoumali v samostatném článku, pokud vás tedy květiny LEGO® zaujaly a navíc se chcete něco dozvědět o květomluvě, neváhejte a klikejte.

LEGO® Icons 10311 Orchidej
Nevadí, že už je září. Tahle orchidej pokvete pořád.

LEGO® Art, umění je balzám pro duši

Podobné uklidňující účinky, které přináší vybarvování mandal, mohou přinášet i stavebnice LEGO® Art

Ty přinášejí relaxační skládání obrázků, které si nakonec můžete také pověsit na zeď. Existuje však výjimka, například LEGO® ART 31203 Mapa světa je doposud na dílky největším setem LEGO®. Čítá přes 11 a půl tisíce kostek. 


Zrovna ten bychom jako relaxační neoznačili, ale až dostanete chuť se poprat s něčím velkým, určitě si na něj vzpomeňte.

K odpočinku je mnohem vhodnější například LEGO® Art 31207 Květinové umění, které navíc s podzimním obdobím ladí svým přírodním motivem.

Na výběr je toho ale celá řada. Například jednou z letošních novinek této série byl také set 
LEGO® ART 31206 The Rolling Stones a fandové rock´n´rollu si tak mohou postavit logo, této legendární kapely.

LEGO Art 31206 The Rolling Stones
Hudba jde s relaxací ruku v ruce. Tento set má všechno.

LEGO® Architecture spojuje důmyslné a krásné modely s jednoduchostí a odpočinkem

Leckdo by řekl, že sety ztvárňující světoznámé budovy budou patřit k těm největším a nejnáročnějším.

To je z části pravda. Psali jsme vám například o římském Koloseu, gigantickém avšak překrásném Taj Mahalu nebo o nejznámějších svatostáncích fotbalu.

Všechny tyto sety však pocházejí z řady LEGO® Creator Expert (respektive LEGO® Icons™), u kterých se už podle názvu dá skutečně očekávat, že se bude jednat o sety pro opravdové náruživce do stavění.


Pak je tady ale také série stavebnic s názvem LEGO® Architecture. I v ní nalezneme jak historické tak ale i moderní stavby, které jsou nám všem známy, přestože se nachází tisíce kilometrů od nás.

Můžete si tak postavit repliku Bílého domu, Sochy svobody nebo rovnou celé panorama New Yorku. Zajímavý je jistě také LEGO® House, jehož originál stojí v domově LEGO®, Dánsku.

LEGO® Architecture 21028 New York City
Nejznámější budovy Manhattanu v odpočinkovém modelu

Avšak úplně nejnovějším přírůstkem této řady je LEGO® Architecture 21058 Velká pyramida v Gíze, který byl vydán s příchodem nového školního roku a můžete se v něm ponořit hluboko do historie lidské civilizace.

Narozdíl od řady LEGO® Creator Expert/LEGO® Icons™ jsou tyto modely mnohem méně náročné a to z nich dělá dokonalou volbu pro oddech, ze kterých vznikne nádherný kousek na poličku.

LEGO® Architecture 21058 Velká pyramida v Gíze
Pyramida v Gíze není největší model, přesto toho skrývá mnoho

Pro každého se něco najde

Jde vidět, že způsobů jak si s kostičkami oddechnout je mnoho. Jistě jsme zde nevyjmenovali každičký z nich, ale doufáme, že jsme vás minimálně inspirovali.

Pokud jsme se našimi návrhy ani jednou netrefili do vašeho vkusu, vězte, že v našem eshopu Muzea LEGA toho najdete daleko více. 

Můžete v něm filtrovat stavebnice podle sérií nebo zájmů a určitě tak najdete set přesně pro vás.

Nezapomeňte se také vracet sem k nám na blog, aby vám neutekly žádné novinky a zajímavosti ze světa LEGO®. 

Přece jenom, čas uteče jako voda a podzim vystřídá období Vánoc a kde hledat tipy na super LEGO® dárky, než právě tady?

Do příštího příspěvku se na vás budeme těšit a přejeme vám jen to nejpohodovější stavění.
Kostkám zdar!

LEGO® Ideas LEGO® Icons™ LEGO® Architecture LEGO® Art