LEGO® Blog

Říjen přináší nové sety, na které fanoušci už netrpělivě čekají!

Blíží se nám nový měsíc a s ním samozřejmě i zbrusu nové sety LEGO®! Ať už jste ostřílený sběratel hledající výzvy či jen víkendový stavitel anebo vyhlížíte bezva dárek pro rodinu, přátelé ale také pro děti, v dnešním článku najdete hromadu nápadů, se kterými můžete obšťastnit sebe i své blízké.

Nových modelů se přitom dočkají známé série jako třeba LEGO® Ideas nebo LEGO® SUPER MARIO™, ale dočkáme se také premiéry zcela nové řady inspirované kasovým trhákem od Jamese Camerona. Nebudeme tedy otálet a jdeme rovnou na to!

LEGO® Ideas 21336 The Office
V kanclu je dneska živo

Legenda suchého humoru přichází v říjnu pod hlavičkou LEGO® Ideas

Možná to znáte. Ráno přijdete do práce a v kanceláři na stole na vás čeká sešívačka v želatině. A pokud to neznáte ze života, jistě to znáte z kultovního sitcomu Kancl.

Je to tak! LEGO® Ideas 21336 The Office konečně přichází a s ním také propracované interiéry administrativní sekce papírenské firmy Dunder Mifflin od recepce a kanceláře prodejců přes konferenční místnost až po kancelář Michaela Scotta, nejšílenějšího šéfa na světě.

LEGO® Ideas 21336 The Office
Zopakujte si třeba romanticky příběh Jima a Pam

Čekali jsme dlouho ale stálo to za to

Úplně poprvé jsme se o návrhu zmiňovali už v dubnu spolu s dalšími návrhy LEGO® Ideas, které dostali od designérů zelenou

V té době ale ještě nebyl oficiálně známý datum jeho vydání. Až v červenci šprýmaři z LEGO® sdíleli na sociální sítě fotku oddělovače kostek LEGO® uvězněný ve žlutém želé nápadně připomínající legendární fór se sešívačkou.

LEGO® Ideas 21336 The Office
Reference na seriál tu jsou na každém rohu

Následnou šuškandu o blížícím se oficiální oznámení potvrdilo LEGO® hned následující den, ale s tím, že si budou muset fandové ještě tři měsíce počkat. To už je ale naštěstí za námi, takže zpátky k setu.

O minifigurky nouze nebude

Nejdůležitější komediální postavy samozřejmě nesmí chybět a že jich bylo v seriálu požehnaně. Jak je na tom ale samotný set?.

V setu je neuvěřitelných 15 minifigurek (Michael Scott, Dwight Schrute, Jim Halpert, Pam Beesly, Ryan Howard, Angela Martin, Oscar Martinez, Kevin Malone, Stanley Hudson, Kelly Kapoor, Phyllis Lapin Vance, Meredith Palmer, Creed Bratton, Toby Flenderson a Darryl Philbin) a figurka Angelinina kocoura Garbage.

LEGO® Ideas 21336 The Office
Nejdůležitější postavy i s některým charakteristickým předmětem

Žádná zábava by ale nebyla, kdyby v setu nebyly předměty připomínající ty nejlepší scény z celé show, jako je právě sešívačka v želatině, cena „Dundie“ a mnoho mnoho dalších.

Prohlédněte si do detailu hold televizní legendě v našem eshopu a zavzpomínejte na nesmrtelné hlášky.

LEGO® Ideas 21336 The Office
LEGO® Ideas 21336 The Office v celé své kráse

Do třetice! Nový set LEGO® SUPER MARIO™ pro dospělé

O tom s jakou parádou byl představen LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ na Comic Conu v San Diegu již víme z článku Všemocný Bowser přichází vyrovnat účty.

Zrovna tak se i zlotřilý Král Koopů dočká svého vypuštění 1. října, aby se znovu pokusil unést princeznu Peach a vyzval tak Maria s Luigim k odplatě.

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Ze všech setů pro dospělé je Všemocný Bowser možná tím nejpovedenějším

Na rozdíl od klasických setů LEGO® SUPER MARIO™, které cílí především na děti, se jedná teprve o třetí set pro dospělé a tak si na něm dalo LEGO® pořádně záležet.

Na rozdíl od repliky herního systému Nintendo s Mariem na obrazovce a akční kostky s otazníkem tu teď máme obří zpodobnění samotného charakteru hlavního záporáka.

Ten ale není jen obrovský (tvoří ho téměř 3 tisíce kostek a na výšku měří přes 30 cm), ale chlubí se také nespočtem pohyblivých a nastavitelných částí.

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
Kromě pohyblivých končetin umí Bowser střílet také ohnivé koule

Od končetin přes tlamu s tesáky až po takové vychytávky, jako je střílení ohnivých koulí z tlamy nebo charakteristická pozice Bowserových nohou při výskoku.

Přesvědčit se o všech parádních funkcích a detailech, které LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™ nabízí, můžete jednoduše přímo na našem eshopu.

LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™
LEGO® SUPER MARIO™ 71411 Všemocný Bowser™

LEGO® se barví do modra aneb zbrusu nová série LEGO® Avatar

Oznámení příchodu modrých Na'vi z měsíce Pandora do světa LEGO® jsme mohli sledovat v živém vysílání LEGO® CON 2022, kde nám byl představen hlavní tahák této nově vzniklé série LEGO® Avatar.

Tím je samozřejmě LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší, který je na kostičky ze setů inspirovaných nejúspěšnějším filmem všech dob tím největším (1212 dílků).

LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší
LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší

Stavebnici dominuje legendární Strom duší, který scénicky doplňují skaliska oplývající terestriální flórou a gigantický létající Leonopteryx jménem Toruk, kterého Na´vi chovají v ohromné úctě a kterého zvládne zkrotit jedině vyvolený.

Tím ale přehlídka pandoranské fauny nekončí. Máme tady ještě Pa´li, obdobu našeho koně a tím se samozřejmě dostáváme k další neodmyslitelné součásti každého setu, minifigurkám.

LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší
Zažij dobrodružství na měsíci Pandora

V setu se nachází figurky Neytiri, Mo’at a Tsu’Teye a avatara Jakea Sullyho. Díky počtu figurek a zvířat se jedná o skvělý na hraní (LEGO® jej doporučuje od 12 let), ale vhod může přijít i dospělým stavitelům na líná odpoledne.

Figurky naaranžované do akční scény bude na poličce vypadat skvěle o to více, protože rostliny v setu budou svítit ve tmě a ze se tu se tak stane magická dioráma.

LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší
Skvělý na hraní i na výstavku

Poskládejte se všemi sety celý příběh o záchraně Pandory

Celý příběh začíná ve Stanici 26, kde se nachází mobilní přístroj na přenesení Jaekovi mysli do avatara. Tento náročný a nebezpečný proces, který provádí doktorka Grace Augustine, můžeme pozorovat díky odnímatelné střeše stanice.

Ze vzduchu je kryje pilotka Trudy Chacon ve futuristické helikoptéře RDA Samson, který má otevíratelný kokpit a pohyblivé rotory. Dvě figurky Na´vi doplňuje kůň Pa´li a celou scénu dokresluje létající hora a pandoranská květena.

LEGO® Avatar 75573 Létající hory: Stanice 26 a RDA Samson
LEGO® Avatar 75573 Létající hory: Stanice 26 a RDA Samson

Aby Jake využil veškerý potenciál svého avatara a upevnil spojení s Eywou musí se vydat do divočiny a s pomocí Neytiri zkrotit nebezpečné létající banshee, kterému Na´vi říkají Ikran.

V setu LEGO® Avatar 75572 Jake a Neytiri: První let na banshee jsou vedle létajících skal hned dva Ikranové s pohyblivými křídly, připraveni dělat ve vzduchu nejdivočejší kousky. Na zábavu ale mnoho času nezbývá, příběh již totiž směřuje k velké finální bitvě.

LEGO® Avatar 75572 Jake a Neytiri: První let na banshee
LEGO® Avatar 75572 Jake a Neytiri: První let na banshee

Vrchní velitel RDA, Miles Quaritch se totiž chystá rozprášit odpor domorodých Na´vi v gigantickém exoskeletu AMP. Porazit ho ale může Neytiri na hřbetu obávaného thanathora. 

LEGO® Avatar 75571 Neytiri a thanator vs. Quaritch v AMP obleku obsahuje po vzoru ostatních LEGO® Avatar setů exotické rostlinstvo deštného pralesa a létající skálu.

LEGO® Avatar 75571 Neytiri a thanator vs. Quaritch v AMP obleku
LEGO® Avatar 75571 Neytiri a thanator vs. Quaritch v AMP obleku

Kombinací setů vznikne zcela unikátní svět

Sety jsou jako stvořené pro jejich spojování a může tak vzniknout zcela unikátní prostředí mimozemského pralesa, ve kterém se mohou odehrávat nejrůznější příběhy a dobrodružství.

Dohromady ale také tvoří krásnou scénu, která vynikne i na výstavce každého milovníka Avatara. Přeci jen, věková doporučení na krabicích nejsou zákonem, jen doporučením.

LEGO® Avatar
Spojujte sety a vytvořte si vlastní příběh či jedinečnou výstavku

Všechny zde zmíněné sety budou už prvního 1. října dostupné i v našem eshopu. Ať už vás oslovil LEGO® Ideas 21336 The Office, Všemocný Bowser™ nebo se těšíte na stavebnice LEGO® Avatar, určitě si toto datum zapište do kalendáře.

LEGO® Ideas LEGO® SUPER MARIO™ LEGO® Avatar