LEGO® Blog

Nalaďte se na Halloween se strašidelnými sety!

Bojíte se rádi? Milujete Halloween, horory a strašidelné příběhy, ale neměli jste dosud tušení, že existují i strašidelné sety? Tak to tu máme něco přesně pro vás.

Strašidelný dům nažene husí kůži i zkušeným stavitelům

Kdysi to možná bylo obyčejné panské sídlo. Alespoň do doby, kdy se jeho vlastníkem stal tajemný von Barron, jehož vášní bylo cestovat po světě a hledat ztracené artefakty z dávných dob, na které lidé již dávno zapomněli.

Spolu s nimi však do svého sídla zavlekl i pradávné kletby, které nyní vládnou v jeho zdech. Po von Barronovi dnes v sídle zůstal jen jeho znepokojivý portrét. Ukradené artefakty se však skrývají ve všech temných koutech vily a čekají jenom na vás, abyste je našli.

Ale pozor! Dům si žije vlastním životem a navíc tu šílený von Barron ukryl důmyslné pasti, aby ochránil svou hrůzyplnou sbírku před nezvanými návštěvníky.

LEGO® ICONS 10273 Strašidelný dům na pouti
Strašidelný dům se dá otevřít a nekonečně prozkoumávat

Děs a běs je skrytý v každé kostce

A že jich tady není málo. Z LEGO® ICONS 10273 Strašidelný dům na pouti a jeho více než tří tisíc kostiček se mohou rozklepat kolena i zkušeným stavitelům.

Pokud ale máte pro strach uděláno, budete se moci chlubit více než půl metru vysokým modelem nabitým děsivými detaily a skrytými funkcemi, které jen tak neomrzí.

Honosné sídlo se skládá z vysokých sálů v přízemí, podkrovím obestřeného pavučinami a vysoké věže s výtahem, které lze navíc dálkově ovládat, pokud máte po ruce kostky Powered Up (ty však nejsou součástí balení).

Jako v každé pořádné strašidelné vile také nesmí chybět zlověstné dveře, které se samy zavírají a tajná skluzavka. Mezi prokletými artefakty najdete například hlavu sfingy nebo relikvii z chrámu na vrcholu Everestu.

Celkem v setu LEGO® ICONS 10273 Strašidelný dům na pouti najdete také deset minifigurek, mezi které patří průzkumníci snažící se odhalit tajemství strašidelného domu, ale také duchové.

LEGO® ICONS 10273 Strašidelný dům na pouti
Máte pro strach uděláno?

ECTO 1 z Krotitelů duchů pro fanoušky strašení i humoru

Krotitelé duchů jsou nestárnoucí klasika, která se navíc minulý rok dočkala nejen dalšího filmového pokračování, ale především svého vlastního setu LEGO®.

Možná vám tento název nic neříká, ale ECTO 1 je onen legendární vůz ztřeštěného vzhledu, který je jedním ze symbolů bláznivé strašidelné komedie.

LEGO® ICONS 10274 Krotitelé duchů – ECTO-1
Unikátní set na motivy legendárních Krotitelů duchů

LEGO® ICONS 10274 Krotitelé duchů – ECTO-1 je skvělý set pro dospělé, který obsahuje všechny možné detaily z filmu. Od kultovního loga krotitelů duchů a typické sirény až po doplňky, bez kterých by se krotitelé neobešli. Najdeme tu tak protonový batoh i past na duchy.

Kromě toho má ECTO 1 také funkční řízení, padací dveře, vysunovací střílnu a spoustu dalších přístrojů. 

Skládá se z více než dvou tisíc kostek a na délku model měří bezmála půl metru. Je to tedy úctyhodný kousek na poličku každého sběratele filmových předmětů i milovníka strašidel.

LEGO® ICONS 10274 Krotitelé duchů – ECTO-1
ECTO 1 a všechno nezbytné vybavení krotiletů

Prohlédněte si LEGO® ICONS 10273 Strašidelný dům na pouti i LEGO® ICONS 10274 Krotitelé duchů – ECTO-1, čekají tam na vás s dopravou zdarma!

Arkhamský ústav, temný set pro děti i dospělé

Svět DC Comics se od toho marvelovského v mnohém liší. Noční prostředí Gotham City je mnohem ponuřejší a znepokojivější .

Jedním z nejděsivějších míst, kam se spolu s Batmanem můžeme podívat, je právě Arkham Asylum, kde dlí ti nejšílenější zločinci.

LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout přehrává scénu, kdy doktorka Harleen Quinzel dopomohla k útěku těm nejhorším z nich, Jokerovi, Tučňákovi, Poison Ivy a Scarecrowovi a je na Batmanovi s Robinem, aby je vrátili tam, kam patří.

Na první pohled se sice může zdát, že LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout s Halloweenem příliš nesouvisí, svou porci děsivosti si však v sobě nese.

Obrovská gotická budova se špičatými věžičkami, kovaným střešním zábradlím a rohatými chrliči, je přesně to z čeho tuhne krev v žilách. Přidejme břečťanem zarostlé zdi a zabedněná okna a máme tu strašidelný dům jako vyšitý.
LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout
Z Arkhamského ústavu hrůza jen čiší!

Nehledě na to, že Arkham Asylum je místem, kde zdravý rozum mizí ve víru psychopatického smíchu, jež vychází z cel. Brr.

V setu mezi figurkami najdeme také zřízence ústavu s dodávkou na přepravu zločinců a zlověstnou bránu, za kterou se málokdo příčetný má šanci dostat.

Skvělé je, že LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout je výborný jak na hraní, tak právě na děsivou výstavku dospělých stavitelů. Přes patnáct set dílků je tak akorát, aby nebyl pro děti příliš náročný a na druhou stranu nenudil ani dospělé.

Měli byste také vědět, že náš eshop je jedním z mála míst, kde lze set LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout ještě sehnat, takže pokud vám ve sbírce chybí, rozhodně neváhejte!

LEGO Super Heroes 10937 Batman™ Arkham Asylum Breakout
Šílení zlosyni na utěku

Děsivá zákoutí světa Minecraft

Minecraft je budovatelská hra, ve které se převážně staví. Aby to ale nebylo tak jednoduché, hráč musí také jíst, vyrábět si nástroje a hlavně dávat pozor na zombie, kostlivce, obří pavouky a další nepřátele, kteří by jeho stavitelským ambicím mohli zatnout tipec.

Kromě lesů a luk plných neškodných zvířátek se tak ve světě Minecraft nachází různé lokace, kam není radno vydávat se jen s holýma rukama. Jsou to třeba temné jeskyně nebo nově také LEGO® Minecraft® 21190 Opuštěná vesnice.

Kdysi to byla obyčejná vesnice. Nyní ji však ovládají zelení zombie, domečky chátrají a je na dětech, aby pomohli hrdinovi ji osvobodit.

Až se jim to podaří mohou vesnici opravit, zbavit ji pavučin, přestavět ji podle svého, přesně jako ve hře, a navíc ji i kombinovat s dalšími sety LEGO® Minecraft®.

LEGO® Minecraft® 21190 Opuštěná vesnice
Opuštěná vesnice čeká na své zachránce

Užijte si strašidelnou atmosféru po celý rok

Na Halloweenu je smutné to, že až skončí, výzdobu ihned sundáte a uklidíte napřesrok. Tyto sety vám mohou doma „strašit“ na výstavce tak dlouho, jak jen budete chtít a nikdo nad tím hlavou kroutit nebude. Naopak!

Doufáme, že jsme vás zase jednou inspirovali k pořádnému stavění nebo jsem vám vnuknuli nápad na skvělý dárek. Na rozloučenou se můžete také podívat jaké strašlivé modely se podařilo v minulosti postavit soutěžícím australské verze LEGO® Masters. Je to vážně síla!

LEGO® Icons™ LEGO® Super Heroes LEGO® Batman™ LEGO® Minecraft®