LEGO® Blog

Kamarádky z LEGO® Friends provedou dívky světem kostiček

Většinu času se na blogu Muzea LEGA zaměřujeme na náročné exkluzivní sety pro dospělé. Čas od času je ale dobré si připomenout, že LEGO® je pro každého na světě, zvláště pak pro děti. Proto si zde po vzoru LEGO® NINJAGO® nebo LEGO® City představíme další tematickou řadu pro nejmenší, zvláště pak pro malé slečny.


Vítejte v Heartlake, domově LEGO® Friends

O sérii LEGO® Friends zde mluvíme úplně poprvé, a tak znalci jistě prominou, když ty méně zasvěcené dnes provedeme světem městečka Heartlake a jeho obyvatel od základů, protože možná právě oni mají doma šikovné malé stavitelky, kterým by tato řada určitě neměla uniknout. 

Jak bylo řečeno výše, LEGO® Friends je řada stavebnic, které nejvíce zaujmou právě dívky. Byla totiž navržena na základě podnětů 3 tisíc slečen a v roce 2012 tak nahradila starší řadu LEGO® Beville.


Vzniklo tak fiktivní městečko Heartlake, kde žijí kamarádky (angl. friends) Andrea, Olivia, Stephanie, Mia a Emma. Zde zažívají různá dobrodružství a dostávají se do různých situací, které můžeme znát z reálného života.

Stavebnice této řady tak zachycují různé jejich zážitky a místa, která se nachází ve městě Heartlake. V setu LEGO® Friends 41708 Diskotéka na kolečkových bruslích například mohou dívky prožít víkendovou noc plnou trsání, bowlingu a arkádových her.


V pondělí už ale musí být připravené jít do školy, přesně takové jakou zachycuje set LEGO® Friends 41682 Škola v městečku Heartlake. Děti si mohou postavit prakticky celý Heartlake u sebe v pokojíčku. 

Od hlavní třídy (LEGO® Friends 41704 Budovy na hlavní ulici) přes pekařství (LEGO® Friends 41440 Pekařství v městečku Heartlake) až po pizzerii (LEGO® Friends 41705 Pizzerie v městečku Heartlake).


Můžeš se stát čímkoliv budeš chtít

Andrea, Olivia, Stephanie, Mia i Emma jsou jedinečné osobnosti. Každá má vlastní zájmy a koníčky, které jsou prezentovány skrze další stavebnice. Například Andrea touží být herečkou a proto tu je LEGO® Friends 41714 Andrea a divadelní škola, kde může zlepšovat své dovednosti. 

Olivia je zase od přírody zvídavá a v LEGO® Friends 41713 Olivie a vesmírná akademie se její zvědavost zamíří ke hvězdám. Milovnice zvířat Mia se zase bude cítit jako doma na ekologické farmě. 


Mezi nejčastější koníčky všech dívek, i těch za hranicemi městečka Heartlake, jsou jistě právě koníčci. Mezi stavebnicemi tak nesmí chybět LEGO® Friends 41683 Lesní jezdecké středisko nebo LEGO® Friends 41441 Auto s přívěsem a výcvik koníka. Řada toho však nabízí mnohem víc.

Proč právě LEGO® Friends?

Podobně jako v případě LEGO® City, poznávají děti i zde známá místa i situace ze života pomocí stavebnic a hraní, které dětem pomáhají s učením, socializací a zároveň rozvíjejí jejich kreativitu a analogické myšlení.


Kostičky setů LEGO® Friends jsou plně kompatibilní s dílky jiných řad a děti je tak mohou dle libosti a vlastní kreativity spojovat, přesto je řada LEGO® Friends v lecčems jedinečná. Například zde byly poprvé představeny barvy jako fialová, levandulová, šedozelená a tyrkysová.

Jedinečné jsou také figurky, které se v LEGO® Friends objevují. Oproti tradičním figurkám LEGO® jsou totiž mnohem detailnější a realističtější. Jednou z největších předností této řady ale tkví hlavně v rozšiřování obzorů dítěte, nejen co se týče mezilidských vztahů, zájmů a životních cílů, ale také vnímání přírody a její ochraně.


Každá postava je jedinečná

Řada a její hlavní hrdinky jsou dnes velmi populární. Na motivy LEGO® Friends vzniklo i několik seriálů a dokonce i film LEGO Friends: Girlz 4 Life a postavy se dokonce objevily v pokračování filmu LEGO Story.


I díky tomu mají kamarádky z LEGO® Friends tak jedinečné osobnosti, které společnost LEGO® inspirovaly k vytvoření unikátních boxíků, které dětem přibližují jednotlivé zájmy hlavních postav. 

V podstatě se jedná o jakousi krabičku, která je zároveň pokojíčkem. Ten obsahuje třeba nábytek, různé předměty a především figurku dané kamarádky.


Soutěžte s námi o LEGO® Friends

Kromě vymazlené Formule 1 od McLaren nebo pestrobarevné LEGO® Creator 10280 Kytice můžete v soutěži LEGO® Masters vyhrát i jednu z největších stavebnic řady LEGO® Friends. Řeč je o LEGO® Friends 41703 Dům přátelství na stromě, která v sobě spojuje vše, čím se tato řada může chlubit.


LEGO® Friends 41703 Dům přátelství na stromě je dějištěm mnoha malých příběhů kamarádek Olivie a Mii, ale i dalších postav z městečka Heartlake. Tento obrovský dům na stromě skýtá příležitosti k dovádění na obří skluzavce a houpačkách, ale také tvořivé práci.

Kamarádi se zde mohou věnovat včelaření či v dílně vyrábět ptačí budky. Vyrobené věci poté mohou prodat v pojízdném stánku a peníze věnovat na charitu a tak ukázat dětem, jak je důležité si pomáhat a myslet na druhé.


LEGO® Friends 41703 Dům přátelství na stromě je plný barev a skládá se z 1114 dílků a tak malé stavitele a stavitelky na dlouho zabaví a díky množství unikátních předmětů, funkcí a figurek se postarají o to, že je bude bavit i dlouho po jeho postavení. 

Jak se zapojit do soutěže?


LEGO® Friends 41703 Dům přátelství na stromě, ale i další sety zmíněné výše, patří mezi takové stavebnice, které u dětí zažehnou lásku ke kostičkám a to si jistě každý milovník LEGO® přeje ze všeho nejvíce. Informace o tom jak soutěžit najdete v našem e-shopu v sekci LEGO® Masters. Ale neváhejte, soutěž končí už 31.7!



LEGO® Friends