LEGO® Blog

Série LEGO® Super Heroes se hemží novinkami, které by vám neměly ujít!

Filmová nadílka od Marvel Studios pokračuje ve 4 fázi komiksového universa nejnovějším Thorem, Láska jako hrom, který v kontrastu s mnohem temnějšími marvelovkami tohot roku, Morbiem s Jaredem Letem a Doctorem Strange v mnohovesmíru šílenství, tvoří víc než ostrý kontrast. 

Zatímco se fanoušci dohadují, zda byla „první marvelovská romantická komedie“ krokem správným směrem, my si můžeme oddechnout. Nejsme tu totiž od toho, abychom diskutovali profesionální filmové recenze, my jsme zde, abychom řešili LEGO® a co doposud fanouškům Marvel a komiksů obecně přineslo a teprve přinese v roce 2022?

Novinky LEGO® Marvel
Letošní novinky LEGO® potěší děti i stavitele veterány.

Komiksem nabité léto

Léto 2022 se nenese v duchu grafických novel pouze díky premiérám nového Doctora Strange a Lásky jako hrom. 1. srpen je dnem, který netrpělivě vyhlíží mnoho fanoušků LEGO®. Nejedna série se totiž rozšíří o exkluzivní sety, LEGO® Marvel nevyjímaje.

LEGO® Marvel 76218 Sanctum Sanctorum

Sídlo Doctora Strange bylo odhaleno v červnu během LEGO® CONu 2022 a fanoušci se tak mohli poprvé pokochat jeho detaily v živém přenosu. Pokud jde o LEGO® Marvel, je Sanctum Sanctorum zatím „největší“ novinkou, které se fanoušci v roce 2022 dočkají. 

LEGO® Marvel 76218 Sanctum Sanctorum
Na první pohled by to mohl být krásný historický dům, nebýt těch „zvláštností“.

Záměrně píšeme „největší“ s uvozovkami, protože výškově o pár centimetrů zaostává za starším přírůstkem tohoto roku, LEGO® Marvel 76209 Thorovo kladivo. Sanctum Sanctorum však tvoří více než 2700 kostek a v tomto ohledu stojí nad všemi letošními sety LEGO® Marvel.

Vedle referencí na filmy Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Avengers: Infinity War stojí za zmínku zejména minifigurky, kterých je zde více než dost. Vedle Doctora Strange, Iron Mana a Spider-mana set obsahuje také figurky Wonga, Ebony Maw, mistra Morda, Scarlet Witch a dokonce dvě verze Doctora Strange z alternativních realit (zlý Strange a mrtvý Strange).

LEGO® Marvel 76218 Sanctum Sanctorum
Každé ze tří podlaží odkrývá jedinečnou scénu.

LEGO® Marvel 76223 Nanorukavice

Sběratelé filmových předmětů, zpozorněte. Někteří z vás už možná doma mají LEGO® Marvel Avengers 76191 Rukavici nekonečna osazenou všemi kameny nekonečna. Pokud se vám tedy nešťastnou náhodou povedlo kameny aktivovat a vymazat tak polovinu života ve vesmíru, nyní přichází spása, která vše opět napraví, LEGO® Marvel 76223 Nanorukavice Tonyho Starka.

LEGO® Marvel 76223 Nanorukavice
Nanorukavice v ikonických barvách brnění Tonyho Starka.

Přestože je replika Tonyho nanorukavice z Avengers: Engame v šíři asi o 1 až 2 centimetry menší, obsahujev sobě necelou stovku dílků navíc, takže ti z vás, kteří již stavěli LEGO® Marvel Avengers 76191 Rukavici nekonečna a náležitě si to užili, nemusí o ničem přemýšlet.

Rukavice je opět osazena kameny nekonečna a samozřejmostí zůstávají pohyblivé prsty, tak jako v případě Thanosovi rukavice. Nanorukavice je vysoká 31 centimetrů a se sestavitelným  stojánkem a cedulkou bude jistě nepřehlédnutelná.

LEGO® Marvel 76223 Nanorukavice
Prsty můžete nastavit jak chcete, ale buťte opatrní, abyste nepohoršili návštěvu.

Co vám možná ještě chybí ve sbírce?

Na Sanctum Sanctoum a nanorukavici nekonečna si budeme muset ještě počkat, ale některé novinky už mohou dávno zdobit vaše police a výstavky a byla by škoda, kdyby ušly vaší pozornosti.

LEGO® Marvel 76217 Já jsem Groot

Malý Groot ze Strážců galaxie Vol. 2 je pravděpodobně nejroztomilejší postavou MCU a první červnový den k nám dorazila jeho replika à la LEGO®. Ačkoliv je tento set vhodný pro děti od deseti let, má Groot jistě mnoho fanoušků i mezi dospělými, které stejně tak zaujmou jeho vlastnosti.

LEGO® Marvel 76217 Malý Groot
Roztancujte malého Groota.

Téměř 30 centimetrů vysoká figurka Groota má polohovatelné končetiny a tak si s vámi může Baby Groot i zatrsat. Ostatně proto k setu patří i sestavitelná kazetu s hudbou. Ta je celá z kostek LEGO®, takže vám sice nic doopravdy nepřehraje, ale taky nebudete muset pomocí tužky navíjet pásku zpět do cívky - což ocení opět především starší stavitelé.

Každopádně LEGO® Marvel 76217 Já jsem Groot obsahuje bezmála 500 dílků, což není vůbec málo a i dospělý stavitel si u něj může příjemně zarelaxovat. Na děti se zde ale nezapomíná, a tak je v bezplatné aplikaci pro chytré telefony a tablety přístupný interaktivní 3D návod, aby jim stavění ulehčil.

LEGO® Marvel 76217 Malý Groot
Celý set včetně včetně nejvýmluvnější informační cedulky vůbec.

Vlna dobrodružství neminula ani děti

Hlavně co se týče stavebnic pro děti je LEGO® Marvel plodné už od samého začátku roku. Leden přinesl například bitvu America Chaveze, Dr. Strange a Wonga s prastarým monstrem Gargantem (LEGO® Marvel 76205 Souboj s Gargantem) či polohovatelná figurka Iron Mana (LEGO® Marvel 76206 Figurka Iron Mana) se svítícím reaktorem na hrudi. 

LEGO® Marvel 76206 Figurka Irona Mana
Nejakčnější LEGO® figurka Iron Mana.

Mezi (počtem dílků) rozsáhlejší sety pro děti patří například LEGO® Marvel 76208 Loď s kozím spřežením s 564 dílky. Detailní vikingskou loď plnou zbraní a předmětů táhnou kozy Toothgnasher and Toothgrinder, které jsme mohli vidět také právě v Lásce jako hrom. Nechybí figurky Thora, Valkýry, Korga a Gorra.

LEGO® Marvel 76208 Loď s kozím spřežením
Santa Claus si už asi neškrtne.

Novopečenou novinkou je také LEGO® Marvel 76216 Zbrojnice Iron Mana, kterou tvoří téměř 500 dílků. Děti v ní najdou brnění MK3, 25 i 85, oblékací platformu, holografické obrazovky, technické vybavení na opravy poškozených obleků i luxusní sporťák Tonyho Starka. 

LEGO® Marvel 76216 Zbrojnice Iron Mana
Z dětského pokojíčku se stane HI-TECH laboratoř.

A tak, pokud přemýšlíte, že jste své děti ještě pořádně neodměnili za krásné vysvědčení, možná vám tento článek přinesl inspiraci. Ale nebojte se obdarovat i sami sebe, nějakou LEGO® Marvel exkluzivkou, určitě si to zasloužíte.

Srpen se nezadržitelně blíží a s ním i žhavé novinky napříč nejrůznějšími tématy LEGO®.
Nějakou chvíli ale musíme být ještě trpěliví a zkrátit si čas můžete právě zde na našem blogu, kde budeme brzy probírat i další očekávané novinky i jiné zajímavosti ze světa LEGO®, budeme se na vás těšit.


Závěrem se můžete také podívat na odhalení LEGO® Marvel 76218 Sanctum Sanctorum, které proběhlo během LEGO® CONu 2022.


LEGO® Super Heroes