LEGO® Blog

Kam na výlety s dětmi po Česku aneb vydejte se po stopách kostek LEGO®

{$te}

Za skvělými zážitky, které oceníte vy i vaše děti, nemusíte jezdit daleko. Bohatě si vystačíte s naší krásnou Českou republikou. A pokud milujete stavebnice LEGO® tak jako my, budete z našeho seznamu nadšení. Máme pro vás totiž mapu českých míst, která vás provede pro skvostech našeho Česka a zároveň ve vás probudí tvořivost, kreativitu a umožní vám si ten výlet užít opravdu společně.

Špindlerův Mlýn

Tohle horské středisko není jen oblíbenou destinací pro zimní sporty. Je atraktivním místem pro horské nadšence i rodiny s dětmi po celý rok. V letní sezóně se tu můžete zaměřit na turistiku nebo cyklistiku a v té zimní si zase pořádně projet sjezdovky. Jako milovníci kostek LEGO® byste ale měli vědět jednu věc – ve Špindlu najdete i Muzeum LEGA. Můžete si tedy dosyta užít přírody a následně se přenést do svých dětských let mezi hromadou kostek a pokochat se vzácnými sběratelskými stavebnicemi.

Muzeum LEGA se navíc nachází přímo ve skiareálu Špindlerův Mlýn. Žádnou z lákavých aktivit tedy nebudete mít daleko. Coby kostkou LEGO dohodil, najdete nespočet restaurací, hotelů a krásných přírodních míst, k jejichž prozkoumání vám jeden den rozhodně stačit nebude. Vydejte se sem s rodinou či přáteli a věřte, že nebudete litovat.

Kutná Hora

Zajímají vás památky UNESCO, historie, stará městská architektura a umění? Pokud ano, zadejte si do navigace Kutnou Horu a vyražte na výlet. Tohle středočeské město nabízí kompletní okénko do minulosti. Najdete tu starodávnou kostnici, okouzlující chrám s krásnou zahradou, galerii a při procházce městem se myšlenkami přenesete do dávných časů. Tento výlet ale nemusí být pouze sentimentální. Může být i hravý, veselý a barvitý. Muzeum LEGA tu je totiž vyšperkované do posledního detailu a dveře tu máte otevřené i v našem hotelu, který je plný kostel LEGO®. Čtete správně. Hotel s LEGO® tématikou se nachází nádherné Kutné Hoře. Užijte si ji na maximum, ubytujte se a dopřejte sobě i své rodině příjemný hravý pobyt.

Najdete nás kousek od Kostnice Sedlec, tak tu neváhejte zaparkovat, projít si staré město a pak se stavit na dobrou kávu, něco k jídlu a skvělou zábavu se stavebnicemi LEGO®.

Poděbrady

Jaké lázeňské město se vám vybaví jako první? Nám rozhodně Poděbrady. Milujeme tamější kolonádu, skvělé podniky a uvolněnou pozitivní atmosféru. Přesně to je ten nejlepší základ pro pořádný odpočinek. Poděbrady jsou ideálním místem pro dovolenou nebo krátký výlet, kde si můžete užít nejen relaxaci v lázních, ale také prozkoumat krásy města a okolní přírody. Proto jsme se rozhodli rozšířit naše Muzeum LEGA i tam. A jelikož LEGO® nesmí zůstat sedět v koutě, i v tomto městě nás najdete na naprosto skvostném místě – Zámek Poděbrady je od nás pouhých pár metrů. Zastavte se za námi po procházce tímto královským městem nebo po lázeňských procedurách, za kterými sem jezdí lidé z celého světa a načerpejte tu inspiraci, nechte se ohromit sběratelskými stavebnicemi a zavzpomínejte si společně na dětství.

Jeseník

A zase ta příroda. Jeseník je malebné lázeňské město v pohoří Hrubého Jeseníku v severovýchodní části České republiky. Je známé pro své přírodní krásy, a to zejména pro své hory, lesy, vodopády a termální prameny. Město je ideálním výchozím bodem pro turistiku, cykloturistiku, horolezectví a zimní sporty. Užití tam tedy rozhodně najdete. A to i s dětmi nebo jako skalní fanoušci LEGA. I zde totiž najdete Muzeum kostek LEGA. A kde? Nebudete hledat dlouho. V Jeseníku vedou všechny cesty tam, kde se nachází Reinholdova fontána a Hudební altán. No a kousek od tohoto místa najdete i místo plné sběratelských stavebnic LEGO®. Jeseník je proto opravdu skvělým místem pro rodinnou dovolenou. Propojíte zábavu s přírodou a pohybem. Tak doražte, těšíme se na vás.

Praha

Nakonec ta naše milá, stověžatá. V Praze byl pravděpodobně každý, o tom žádná. Byli jste tu ale už v Muzeu LEGA? Pokud ne, věřte, že to za ten výlet stojí. Je to největší muzeum v České republice. Ve svém atypickém prostoru vám ukáže velkou část sbírky pana Křečka, majitele Muzeí, který vlastní nejpočetnější soukromou sbírku stavebnic LEGO® v Evropě. Praha navíc nabízí i mnohem více. Můžete klidně celý den věnovat památkám, přírodě a skvělému jídlu. Na našem blogu pak najdete i další nápady na výlety po Praze. Tak mrkněte a přijďte se podívat.

Česko je jako otevřená náruč poznání, zážitků a skvělých míst. Až se budete jednou nudit nebo marně přemýšlet, kam byste se tak rádi podívali, vzpomeňte si na tento článek. Pomůže vám.